Nieuws Actueel

Dua Lipa en Lizzo bezorgen Warner Music meer omzet en winst

Popartiesten als Dua Lipa, Lizzo, Ed Sheeran en Jack Harlow hebben muziekdistributeur Warner Music Group het afgelopen kwartaal aan een hogere omzet en winst geholpen. Hun muziek behoorde tot de grootste inkomstenbronnen, meldt het Amerikaanse mediabedrijf, dat meer verdiende aan streamingplatforms en dienstverlening aan artiesten.

ANP 22 november 2022

ANP221122137 1

De totale omzet steeg met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot bijna 1,5 miljard dollar. Vooral de royalty's die Warner Music opstreek voor gestreamde liedjes van artiesten die bij het label zitten, stegen hard. Daarnaast zorgde het einde van de meeste coronabeperkingen ervoor dat veel meer concerten konden doorgaan dan een jaar eerder, waardoor artiesten meer gebruikmaakten van allerlei diensten die het mediaconcern aanbiedt. Zo verzorgen platenlabels ook vaak de verkoop van fan-artikelen rond optredens.

Net als veel andere Amerikaanse bedrijven, had ook Warner Music last van de dure dollar, die omzet uit andere landen minder waard maakt. Zonder wisselkoerseffecten zou de omzet met 16 procent zijn gestegen.

Als nettowinst bleef 150 miljoen dollar over, vijf keer zoveel als een jaar eerder. Naast de inkomsten die de muziek genereert waarvan Warner Music de rechten beheert, komt dat ook door schikkingen over illegaal gedownloade muziek. Die overeenkomsten, die werden gesloten met internetproviders die te weinig zouden hebben gedaan tegen illegale downloads, leverden 38 miljoen dollar op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws