Nieuws Actueel

Duitse vakbond roept op tot staking grondpersoneel Lufthansa

De Duitse vakbond Ver.di roept het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa op het werk op 27 juli voor één dag neer te leggen. Met de waarschuwingsstaking,die woensdag moet beginnen en loopt tot donderdagochtend 06.00 uur, wil de vakbond de druk op Lufthansa opvoeren om met een beter loonbod te komen voor de ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de maatschappij.

ANP 25 juli 2022

ANP250722082 1

Vorige week waarschuwde de vakbond Vereinigung Cockpit al voor een mogelijke staking in augustus door de piloten van Lufthansa. Volgens een intern bericht van de pilotenvakbond zouden de onderhandelingen over een nieuwe loonovereenkomst na zes gespreksronden zijn vastgelopen. Zowel de pilotenvakbond als Lufthansa heeft wel aangegeven bereid te zijn verder te onderhandelen.

Lufthansa heeft voor de periode tot eind augustus al duizenden vluchten geschrapt. Net als Schiphol kampt het concern met personeelstekorten. In de luchtvaartsector werden tijdens de coronacrisis massaal banen geschrapt en nu heeft de sector moeite om nieuwe mensen te werven, terwijl de vraag naar vliegen weer aantrekt. Ook eisen de huidige medewerkers meer loon vanwege de toegenomen werkdruk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws