Nieuws Actueel

Duitsland verwacht dat Twitter strijdt tegen desinformatie

Duitsland heeft aan Twitter-baas Elon Musk laten weten te verwachten dat de berichtendienst vrijwillig blijft strijden tegen desinformatie. Minister Volker Wissing van Transport en Digitale Zaken ontmoette de miljardair deze week in Californië.

ANP 6 januari 2023

ANP060123174 1

Ook het belang van de Europese Digital Services Act, een wet die van onlineplatforms verlangt dat ze optreden tegen illegale content, werd door Wissing benadrukt. Musk zou daarbij de Duitse minister gerust hebben gesteld in een "open en lang gesprek", aldus een woordvoerder van de bewindsman. Duitsland houdt Twitter scherp in de gaten, voegde de zegsman toe.

Musk, vooral bekend als de baas van Tesla, kocht Twitter eind oktober. Sindsdien nam hij al een reeks controversiële beslissingen zoals het terug laten keren op de berichtendienst van iedereen die eerder verbannen was. Ook raadpleegt hij regelmatig zijn volgers over wat hij moet doen en plaatst hij steeds meer rechts-georiënteerde politieke uitingen op Twitter.

Omdat Musk stelt dat vrijwel alle uitlatingen onder de vrijheid van meningsuiting vallen, wordt hij door overheidsdiensten in de Verenigde Staten en Europa nauwlettend gevolgd. Er zouden al onderzoeken lopen of Twitter wel aan alle wetten voldoet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws