Nieuws Actueel

Duizenden nieuwe vierkante meters maken woonboulevard af

De zeikende regen klettert op verschillende plaatsen van grote hoogte in en buiten de gigantische hallen. Niemand die zich er ook maar een tel druk om maakt. Het is dan ook nog geen 1 december, want pas dan moet de uitbreiding met 16.000 vierkante meter (inclusief parkeerterrein voor bijna driehonderd auto's) van de woonboulevard aan de Balkweg in Den Bosch zijn opgeleverd. Dat schrijft het AD.

Jos van de Ven | Foto: Roy Lazet 22 oktober 2016

Woonboulevard Den Bosch

Het nu nog natte dak, daar is sowieso iets mee. "Als straks alles open is, gaan we het vol leggen met zonnepanelen", legt directeur Jack Vromans van BVR Groep uit Roosendaal en ontwikkelaar van Retailpark Den Bosch bv uit.

Verhuurd

Een groot deel van de 13.000 vierkante meter aan winkelruimte is inmiddels verhuurd: BCC (verhuist van de Gruttostraat), Rofra Home en Boonman Bedden en Wonen zijn de grootste huurders. Vandaag wordt weer een contract voor een megastore ondertekend.

Goede mix

Vromans: "Aan de achterzijde, tegen de Heinis aan, blijft dan nog 4.000 vierkante meter over. In overleg met de gemeente kijken we wat daar kan komen. Om de woonboulevard compleet te maken, wil ook de gemeente een goede mix."

Gegadigden

Dus wordt gedacht aan een 'grote dierenwinkel'. "Daar is behoefte aan, een megaruimte waarin naast dierbenodigdheden ook plaats is voor onder meer een dierenarts en trimsalon", aldus Vromans. "Of er interesse is? Er is voor 8.000 vierkante meter aan gegadigden, maar we zijn nog bezig met vergunningen."

Leegstand

Vromans kent natuurlijk de discussies over leegstand in de binnenstad van grote steden. "Het beschermen van de binnenstad is belangrijk. In Den Bosch valt het met een leegstand van 2,5 procent mee, terwijl je 3,5 procent zou moeten hebben om ondernemers goed te kunnen bedienen."

Woonboulevard

Volgens Vromans is de binnenstad van Den Bosch gebaat bij een goede woonboulevard. "De stad scoort hoog op allerlei lijstjes. Deze woonboulevard trekt nu al jaarlijks twee miljoen bezoekers. Die zijn bij een bezoek aan de woonboulevard eerder genegen om ook naar de binnenstad te gaan."