Nieuws Actueel

Dutch Floorstore biedt flexibiliteit in een grillige markt

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Conny Taheij | Foto: Cees van der Wal 30 september 2016

Dutch Floor De Ondernemer

Ze kennen elkaar al vanaf de mavo en werkten bij dezelfde landelijke vloerketen. Toen daar de stekker uit werd getrokken, begonnen ze voor zichzelf met Dutch Floorstore.

,,Wij kunnen het beter, dachten we al vaak", vertelt Luuc Zuur (links). Ze lieten een pand opknappen op een mooie zichtlocatie langs de A15. ,,De vlag ging hier uit, omdat er in crisistijd een winkel bij kwam. Misschien waren we destijds een beetje arrogant, maar we dachten: we doen het gewoon."

Wat een groot voordeel was: ze hadden productkennis en kenden de leveranciers en vertegenwoordigers al. Met een doordacht ondernemingsplan gingen ze naar de bank. ,,Geef desnoods geld uit aan iemand die zo'n plan goed voor je bestudeert", adviseren de twee aan starters.

Alles wat ze voorheen in het groot deden, doen ze nu in het klein. ,,We zijn heel flexibel en het gewend zuinig aan te doen", vertelt Cyriel Struijk. De markt is momenteel nog grillig, maar van rustige maanden raken de ondernemers niet in paniek. ,,We blijven de collectie en winkeluitstraling updaten." Ook hun Sliedrechtse roots benutten ze. ,,Volleybal is hier groot'', zegt Luuc. ,,Met een reclamebord bij Sliedrecht Sport hebben we geïnvesteerd in naamsbekendheid en we zijn nu lid van de businessclub. Dat werkt: we hebben veel lokale klanten."

Wie: Luuc Zuur (42) en Cyriel Struijk (42)Wat: vloerenWaar: SliedrechtSinds: 2011Grootte: vier zzp'ersContact: dutchfloorstore.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiodordrechtrivierenland @deondernemer.nl.