Nieuws Actueel

Duurzaam en sterk voor op de kinderkamer

Duurzame en sterke design- meubels voor de kinderkamer. Ukkepuk Meubels bedenkt, maakt en monteert ze. Dat schrijft het AD.

Wessel van Houdt | Foto: Rianne den Balvert 25 november 2016

Kinderkamer 1065

Vrolijk, leuk, stoer en sterk. Zo noemt Paul Nederend zijn vier series kinderkamermeubels. Sinds 2014 verkoopt hij ze via zijn webshop. "Mijn achtergrond is ontwerpen. Tijdens mijn opleiding werd al gezegd dat mijn ontwerpen iets vriendelijks hebben. Dat dit paste bij kinderen. Daar ben ik mee verdergegaan."

In zijn toonkamer in Woerden staat een selectie van de meubels die Paul Nederend maakt. "Ik verkoop ze vooral via de webshop en via Loods 5. Als mensen een meubel kopen, kom ik dat ook brengen en monteren. Van het eerste pennenstreepje van het ontwerp tot het laatste schroefje is dan door mij gemaakt. Daarom kan ik indien gewenst ook alles op maat maken. De meubels zijn kwalitatief goed en veilig en ik bekijk het vanuit het oogpunt van design."

VrolijkDe eerste serie die Paul Nederend maakte was de serie vrolijk. "Alle series bestaan uit een ledikant, een commode en een kast. 'Vrolijk' is uniek door de ronde eikenhouten pootjes. 'Stoer' is robuust en strak. Ik maak bewust wat grotere kasten en commodes, zodat je daar veel in kwijt kunt en ze ook kunt blijven gebruiken. Daarnaast wordt vaak de kleinste kamer in het huis als kinderkamer gebruikt. Door de grotere commode kun je daar ook veel spullen in kwijt voor als er geen kast meer bij past. In drie van de vier ledikanten kun je één van de zijkanten vervangen voor een lage. Zo kan een kind dat zelf in en uit kan stappen langer in hetzelfde bed slapen."

De meeste kindermeubels zijn wit. "Ik denk dat dat komt omdat dat een universele kleur is. Daarnaast kun je zo'n meubel dan ook gebruiken als er nog een kindje komt. Ook geeft het een cleane indruk en is het rustig. Als kinderen wat ouder worden zie je dat er meer kleur in de kinderkamer komt. Naast wit gebruik ik de kleuren legergroen en een subtiele kleur grijs", zegt Nederend.

CombinatiesHoewel de meubels in de vier series bij elkaar passen, merkt Nederend dat steeds meer mensen zelf combinaties zoeken. "Dan hebben ze nog een commode van oma die ze in een leuke kleur schilderen en een mooi rek aan de wand. Dat combineren ze dan met een nieuw bed. De drie kleuren die ik het meest gebruik passen ook bij elkaar. Als mensen met mijn meubels of series willen combineren, dan kan dat."

Naast de babymeubels heeft Paul Nederend inmiddels ook een peuterbed en een juniorbed gemaakt. "Het peuterbed heeft een wiel, waardoor kinderen gelijk de associatie leggen met een auto. Het juniorbed is in de 'Vrolijk'-lijn, met de kenmerkende pootjes. Die past dus mooi in de kamer als vervanging van het ledikant. Daarnaast heb ik een box gemaakt en de nieuwste producten zijn bijpassende wandplanken. Deze kunnen boven de commode opgehangen worden. Op de plank kun je flesjes en crèmepjes opzetten en aan de grote knoppen eronder kun je kledinghangertjes ophangen. Als kinderen ouder worden zou je hem ook als kapstok kunnen gebruiken."