Nieuws Actueel

Duurzaam ondernemen: slimme oplossingen voor mkb-ondernemers

Hoe denken mkb-ondernemers over duurzaamheid en energiebesparing? De Ondernemer en Eneco gaan samen op zoek naar het antwoord op die vraag. Doe mee met het onderzoek naar duurzaamheid en energiebesparing in het mkb.

De Ondernemer 7 juli 2017

Solarpark 1288842 1920

Energievoorziening is steeds meer een samenspel tussen energieleveranciers en -gebruikers. Eneco biedt bedrijven diverse mogelijkheden om zelf energie op te wekken en energie te besparen om zo de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Duurzame energiebronnen

Eneco biedt verschillende mogelijkheden om als ondernemer te kunnen profiteren van zonne-energie. Het is een kans om geld te verdienen door je bedrijf te laten draaien op duurzame energie.

Door fiscale voordelen en subsidies kan het voor mkb-ondernemers interessant zijn om te investeren in zonnepanelen, om te besparen op de maandelijkse lasten. Maar er zijn ook mogelijkheden om bij Eneco zonnepanelen te leasen, of om je bedrijfsdak als Zonnehub beschikbaar te stellen zodat ook omwonenden gebruik kunnen maken van de opgewekte zonnestroom.

Verdienen aan eigen opwek kan niet alleen door het opwekken van zonne-energie. Ook de wind is een duurzame energiebron. Zo helpt de windenergie van Eneco bijvoorbeeld Fujifilm verder te verduurzamen. Doordat Eneco vijf windturbines op hun terrein plaatste.

Lees ook: 75% van de ondernemers vindt duurzaamheid belangrijk

Slimme oplossingen

Naast het zelf opwekken van energie, biedt nieuwe technologie steeds meer slimme energieoplossingen om geld te besparen. Eneco wil ondernemers graag helpen bij het zoeken naar een passende en duurzame energievoorziening.

Zo exploiteert Eneco ook de klimaatvoorziening van het meest duurzame kantoorgebouw te wereld: het hoofdkantoor van Deloitte, The Edge op de Amsterdamse Zuidas.

Doe mee met het onderzoek

Om goed in beeld te brengen welke duurzame kansen mkb-ondernemers benutten, doen Eneco en De Ondernemer onderzoek naar duurzaamheid en energiebesparing in het mkb. Deel ook jouw inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen door de online enquête in te vullen. Dit onderzoek is volledig anoniem en kost je slechts een paar minuten.