Nieuws Actueel

Dwangsom inspireert eetcafé Surfinn tot silent disco

Eetcafé Surfinn in Scharendijke heeft met een silent disco gereageerd op de dwangsom voor geluidsoverlast die de horecagelegenheid vlak voor het paasweekend opgelegd kreeg door de gemeente bericht PZC dinsdag in haar krant.

Esme Soesman 29 maart 2016

Hoofdtelefoon silent disco zeeland

Bezoekers konden met koptelefoons op genieten van verschillende dj's. De gemeente haalde met de dwangsom op het laatste moment een streep door de vijfde editie van Classic Renessic, die de Surfinn eigenlijk in petto had. "Een heel onaardige actie", zegt café-eigenaar Pat Brondgeest desgevraagd. "Na de winter is het leuk voor een ondernemer om wat centjes te kunnen verdienen en het is ook leuk om iets te organiseren voor mensen die hier naartoe komen."

Sinds het café in 2011 in de problemen kwam door geluidsoverlast, gingen vijf klachtloze jaren voorbij. Dat er aan de dwangsom ("Ik dacht dat die wel verjaard zou zijn") geen dialoog vooraf is gegaan, vindt Brondgeest onbegrijpelijk. "De hele winter door geef ik feestjes en hoor ik helemaal niets."

Volgens hem is het overigens ondoenlijk wel aan de geluidseisen te voldoen. Met een beetje gesprek wordt de 40 db die mag al overschreden.