Nieuws Actueel

E-commerce Nederland wil via rechter uitzondering supermarkt-cao

Onlinesupermarkten zoals Picnic, Gorillas en Flink zouden niet onder de cao voor supermarkten moeten vallen. Branchevereniging E-commerce Nederland hoopt via de rechter een uitzondering af te dwingen. Daarvoor heeft het vakbonden CNV, FNV en belangenbehartiger het Vakcentrum gedagvaard, bevestigt voorzitter Daan Hermes van de branchevereniging na berichtgeving door NOS.

ANP 17 november 2022

ANP171122150 1

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken stelde eerder dat onlinebedrijven onder de supermarkt-cao vallen en verklaarde de supermarkt-cao algemeen verbindend. Daardoor worden de onlinebedrijven ook verplicht om bijvoorbeeld toeslagen voor avond- en weekenddiensten te betalen. Dat stuitte op verzet bij E-commerce Nederland, die een eigen cao wil laten gelden voor onlinesupermarkten.

De belangenvereniging wil nu via de rechter haar gelijk krijgen. Hermes benadrukt dat het niet gaat om een zaak tegen de Staat. Hij wijst erop dat, anders dan bij de traditionele supermarkten, de nadruk meer ligt op logistiek. Zolang de zaak loopt, worden de voorwaarden uit de supermarkt-cao niet toegepast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws