Nieuws E-commerce

Coolblue koopt eigen software-leverancier Plotwise

Webwinkel Coolblue doet een belangrijke overname: het lijft Plotwise in, dat cloudsoftware maakt om de bezorging van online bestellingen te regelen. Plotwise werkt al voor Coolblue, maar ook voor andere bedrijven, zoals PostNL.

Jeroen Mirck 12 april 2022

Coolblue bezorging busjes magazijn

Plotwise verzorgt voor Coolblue de software om bezorging van online bestellingen te regelen. Foto: Coolblue

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar volgens het FD is het ongetwijfeld een miljoenenbedrag aangezien Plotwise in 2020 al meer dan een miljoen euro binnenhaalde van het Nederlandse investeringsfonds ENERGIIQ.

Lees ook: Gaat webwinkel Coolblue toch naar de beurs?

Plotwise, opgericht door Michel Boerrigter, verzorgt onder meer de webshopmodule waarmee klanten een tijdslot kunnen kiezen voor hun bezorging. De software houdt daarbij rekening met verkeersdrukte en andere bezorgbestemmingen. Het bedrijf is actief in landen als België en Duitsland, maar ambieert naar verluidt ook expansie richting de Aziatische markt.

Plotwise werkt ook voor PostNL

Wat de overname pikant maakt, is het feit dat Plotwise ook andere grote klanten heeft, zoals PostNL. Het Nederlandse postbedrijf wordt door de acquisitie dus indirect klant bij Coolblue, dat op zijn beurt weer beroep doet op de diensten van PostNL.

Wat de overname pikant maakt, is het feit dat Plotwise ook andere grote klanten heeft, zoals PostNL

Eigen groei van Coolblue is van groter belang geworden sinds de plannen van het bedrijf om naar de beurs te gaan voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Zo kocht de e-tailer vorig jaar al Servicehouse, een leverancier van groene energie. Met die overname was het lieve sommetje van 22,3 miljoen euro gemoeid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws