Blog E-commerce

Hoe Daniëlle (24) een vliegende start maakte met fashionshop dane.studios

Ze maakte een vliegende start, met haar online fashionshop dane.studios. Daniëlle Chavanu (24) stapte, met een shoppingbag vol werkervaring in de wereld van e-commerce en social media, en begroeten we als onze nieuwe expertblogger. Aflevering 1: waarom juist nu beginnen, als ondernemer? Een kennismaking.

Daniëlle Chavanu | dane.studios 12 november 2020

Danielle chavanu mode ecommerce danestudios

Daniëlle Chavanu (24), de ondernemer achter het succesvolle dane.studios, haar online fashionshop.

Opstaan als ondernemer juist nu, tijdens de coronacrisis? Dat lijkt mij een groot risico. Het klinkt als een sprong in de vijver van ondernemers die hun hoofd momenteel net boven water kunnen houden of: net niet. Financiële onzekerheid? Ik krijg er de kriebels van. Alles vanaf de grond opbouwen en mensen overtuigen van mijn bedrijf en dat tíjdens een pandemie? Lastig. Maar weet je wat: ik houd wel van een uitdaging.

Want wanneer is het dan wél een goede tijd om ondernemer te worden? Ondernemer worden is nou eenmaal gepaard te gaan met risico’s en onzekerheden. 'Als het simpel was, deed iedereen het wel', zeg ik telkens tegen mezelf. Als je je droom goed hebt uitgedacht, is het op een gegeven moment toch écht gaan doen. Ik ben een realist, ik ga ervanuit dat ik een paar keer flink op m’n snufferd ga, dat houd me met mijn beide benen op de grond. Te veel verwachtingen zorgt voor te veel teleurstellingen. Ik stel liever doelen, iets waar naar je toe kunt werken maar ben ook voorzichtig, want niemand weet hoe het kan lopen.

'De Bijenkorf, Levi's, Glamour, Models At Work, Pieces; het heeft allemaal geholpen in korte tijd veel en brede ervaring op te doen die ik nu goed kan gebruiken'

Door de functies en bedrijven die op mijn CV staan kreeg ik regelmatig de vraag: zou je niet zelf ooit eens een eigen merk/winkel/bedrijf willen starten? Ik lachte dat meestal weg met 'wie weet later een keer', 'als ik een keer de loterij win' of 'pas als ik iets meer ervaring heb'. Het was té onzeker, té spannend, té risicovol, té moeilijk, het kost waarschijnlijk té veel geld en té veel tijd; kortom té gek voor woorden… Té dus.

Ik heb leuke banen gehad, bijvoorbeeld bij de Bijenkorf in Utrecht en later bij Levi’s, als salesmedewerker. Bij het magazine Glamour op de marketingafdeling, waar we onder andere mega toffe events organiseerden. Voor Models At Work ben ik op veel plekken geweest als model of hostess. Bij mijn laatste baan op het hoofdkantoor van Bestseller heb ik als Sales Support voor Pieces in een korte tijd erg veel geleerd en gedaan. Allemaal in de modebranche, want daar heb ik voor gestudeerd, op het Amsterdam Fashion Institute. Omdat ik bij mijn eerdere werkgevers telkens een ander soort functie had, bouwde ik in relatief korte tijd veel en brede ervaring op die ik uiteindelijk kon toepassen op mijn ondernemersdroom.

Afgelopen zomer (lees: lockdown) was ik plotseling rijk aan zoveel tijd, dat ik besloot mij online volledig in te lezen in de mogelijkheden om de grote hamvraag te kunnen beantwoorden: kan ik echt zelf gaan beginnen met wat ik nú heb? Wat er allemaal online te vinden is, is enorm; ook de huidige technologieën lijken ervoor gemaakt om het ondernemers vooral zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens het bouwen van een webshop: niks HTML en andere moeilijke codes. Hallo zelf in te vullen format, zeer welkom! Er zijn veel ervaren mensen in allerlei vakgebieden opgestaan om ondernemers online gratis te voorzien van hun informatie en kennis, om ze juist nu op weg te helpen. En mij heeft het zeker geholpen: ik kan mij inmiddels voorstellen als Daniëlle Chavanu, ondernemer/oprichter van een eigen online kleding-webshop: dane.studios.

In mijn wekelijkse expertblog schrijf ik hoe het starten van dane.studios mij afgaat - en ja, inclusief alle bloopers en hoogtepunten - met als doel dat mijn ervaringen anderen weer kunnen helpen, zoals ik ook zelf online kennis van collega-ondernemers heb kunnen gebruiken.

Daniëlle Chavanu

dane.studios

Daniëlle Chavanu (24) is zelfstandig ondernemer en oprichter van online fashion-shopdane.studios. Ze is ook zelf het gezicht van haar webshop en heeft - en houdt - zoveel mogelijk alles in eigen hand: van in- en verkoop tot marketing en contentcreatie. Wekelijks schrijft ze voor De Ondernemer hierover een expertblog.

Eerder werkte Daniëlle onder meer bij Models At Work, de Bijenkorf, Levi's, Pieces en Glamour. Ze volgde haar opleiding op het Amsterdam Fashion Institute.