Blog E-commerce

Hoe Daniëlle met fashionshop dane.studios inzet op influencer marketing

Weer nieuwe stappen bij dane.studios, de snelgroeiende online fashionshop van Daniëlle Chavanu. In haar wekelijkse blog beschrijft de jonge ondernemer (24) een onverwacht nieuwe functie van haar bedrijfsruimte en de keuze om influencer marketing in te zetten.

Daniëlle Chavanu | dane.studios 10 december 2020

Danielle chavanu kerst inkopen webshop

Daniëlle van dane.studios in het World Fashion Center: haar online collectie is verder vooral feestelijk uitgebreid, en dat voor de komende feestdagen.

Wat een maand, het lijkt wel een continu sugar rush! Zelf zit ik bomvol inspiratie en zie ik ook concucollega's uitpakken en met toffe ideeën bezig zijn. De decemberdagen zijn lang, maar het geeft energie om iedereen zo druk bezig te zien én het daagt mij uit creatief te blijven en te vernieuwen.

Mijn eigen bedrijfsruimte, heerlijk - ik kon het in de vorige blog al kort melden. Ik ga sinds lange tijd weer echt naar mijn werk, zo voelt het. De huiskamer en gangen thuis staan niet meer vol met dozen, tassen en rekken, alles wordt langzamerhand ingericht op de nieuwe plek en ja, wat fijn al die ruimte. En: het brengt alweer nieuwe ideeën.

Nieuw: personal shopsessies

Mijn achterbuurvrouw had in de blog gelezen over dane.studios en de bedrijfsruimte, maar ze wilde kleding liever eerst passen en of dat dan misschien even in 'die nieuwe bedrijfsruimte' mocht en kon. Maar natuurlijk. Het is service, verlaagd de kans op retouren en het is intussen coronaproof. Na haar met een grote lach op het gezicht weer te zien vertrekken mét nieuwe items uit mijn webshop besloot ik: personal shopsessies, waarom niet? We hebben intussen de inrichting van de bedrijfsruimte ietsje omgegooid om iedereen te kunnen ontvangen, coronaproof natuurlijk. Het is een onverwachte en verrassende twist, een volgens mij goede toevoeging op mijn business, wat en wie ik wil zijn. Zo zie je maar.

Lees ook: Daniëlle (dane.studios): 'Mijn Instagram-volgers hielpen de kerstcollectie bepalen'

Kiezen voor samenwerkingen met influencers

Nog een mooi, trots moment: de eerste influencer-samenwerkingen met dane.studios zijn een feit! Er zijn verwachtingen dat de komende 5 jaar zo’n 5 tot 10 miljard dollar wordt geïnvesteerd in influencer marketing. Voor wie er niet bekend mee is: je zou het kunnen zien als de mond-tot-mond reclame van deze tijd.

Hoe het werkt? Influencer marketing of in het geval van influencers is gesponsorde content, wordt meestal ingezet bij wie een grote online achterban heeft. Influencers zijn in te delen in verschillende groepen: van nano tot mega, en dat dan op basis van hun aantal volgers. Ze zijn actief op social media, hebben veel online volgers die zij op een eigen manier inspireren. Een van de redenen ook voor mij is awareness te creëren voor mijn merk en om meer potentiële klanten te trekken.

"Een van de redenen influencers te willen inzetten voor mij is awareness te creëren voor mijn merk en om meer potentiële klanten te trekken."

Posten influencers vaak outfit-foto’s, dan weet je dat haar/zijn volgers geïnteresseerd zijn in mode. Door samenwerking bereik je dus in één klap allemaal mensen met hetzelfde interessegebied. De efficiëntie van een campagne kan daarom veel groter zijn dan andere soorten promoties. Influencers zijn verder meestal zelf vrij om de content in te vullen en te maken naar eigen smaak, zodat het bij hun stijl aansluit, het zijn immers ‘creators’. Ik kan niet wachten om te zien wat de influencers waar ik ga samenwerken volgende week gaan creëren voor dane.studios én kijk er enorm uit naar de deuren die misschien daarmee weer open gaan.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.