Nieuws E-commerce

DHL opent pakketpunten in 250 HEMA-winkels

HEMA en DHL openen vandaag in ruim 250 winkels een DHL-pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten. Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen.

Sanne Schelfaut (AD) 22 januari 2021

HEMA DHL pakketpunt

De afhaal- en brengpunten van DHL in HEMA-winkels blijven na lockdown behouden. Foto: ANP

De extra pakketpunten dragen er volgens DHL aan bij om in de komende maanden thuisbezorgingen soepel te laten verlopen. Naast de 250 winkels die nu toegankelijk zijn als pakketpunt is de verwachting dat de komende weken meer vestigingen van het warenhuis worden aangesloten bij dit initiatief.

HEMA heeft in totaal 550 winkels in Nederland. Voor alle vestigingen geldt dat de pakketpunten geopend zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. De twee ondernemingen willen de afhaalplekken behouden als de contactbeperkende maatregelen niet meer van kracht zijn.

Lees ook: 'Door conversietips van bol.com verdubbelen we onze omzet'

Alleen pakketten brengen of halen

Bij de pakketpunten kunnen uitsluitend pakketten van DHL opgehaald of ingeleverd worden. De vestigingen van HEMA zijn gedurende de lockdown niet toegankelijk om andere artikelen te kopen. ,,HEMA en veel andere retailers draaien overuren als het gaat om online bestellingen en dat leidt onherroepelijk tot extra druk op thuisbezorgingen. Voor retailers is deze online omzet momenteel van levensbelang en daarom werken we graag mee aan het vergroten van de capaciteit van de bezorgdiensten. Op deze manier kunnen consumenten hun producten blijven bestellen en helpen we voorkomen dat het bezorgsysteem overbelast raakt’’, aldus een HEMA-woordvoerder op AD.

DHL bezorgt in Nederland momenteel meer dan 1 miljoen pakketten per dag. ,,DHL is daarmee als onderneming van cruciaal belang om de samenleving zo goed mogelijk draaiende te houden. Daarbij zijn ook servicepoints een belangrijk onderdeel", aldus een woordvoerder van DHL ,,De goed bereikbare en herkenbare HEMA-vestigingen, verspreid over heel Nederland, vormen hierop een krachtige aanvulling."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.