Nieuws E-commerce

Een fysieke zaak voor de beleving van het product

Hun webshop Nr1Wielershop liep zo goed, dat Martijn Bink en Jesse Dirkx ook een fysieke vestiging openden in Rijen, schrijft BN/De Stem.

Ron van Kuijk | Foto: Johan Wouters 3 mei 2017

Jessedirkx

Aan het Raadhuisplein 33 in Rijen zetelt sinds ruim een maand Nr1Wielershop. Eigenaren Martijn Bink (29) en Jesse Dirkx (30) verkopen er onder meer stads- en racefietsen. Wie de zaak binnenstapt, kan zich maar moeilijk voorstellen dat in dit gedeelte van het pand ooit de afdelingen verse vleeswaren en groenten van de supermarkt gesitueerd waren. Aan de wanden hangen nu accessoires en fietsonderdelen, terwijl in de middenruimte tientallen fietsen worden gepresenteerd en uitgelicht.

Martijn Bink (29) studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en is al bijna zijn hele leven fervent fietsliefhebber. "In 2012 begonnen we met een webshop. Nu was de tijd rijp om ook een fysieke winkel te openen. Op die manier kun je je klanten veel meer bieden als het gaat om service, advies en reparaties. Op internet kun je een product alleen zien, hier kun je het ook beleven."

Ervaring

De twee jonge ondernemers krijgen bij het drijven van hun zaak hulp van Nick Berkelmans, niet toevallig ook de eigenaar van het pand. Bink daarover: "Gezien zijn enorme ervaring in de retail zijn de adviezen en tips die hij ons geeft van grote waarde. Daarnaast hebben we ook fulltime een fietsenmaker in dienst."

Klanten uit heel Nederland en België weten de wielerspeciaalzaak al goed te vinden. "Veel mensen kenden ons al van internet en komen nu langs. Zo had ik pas nog iemand uit Breukelen over de vloer." Aan zelf fietsen komt Bink momenteel weinig toe: "Toevallig ben ik net terug van een paar dagen fietsen in Mallorca. Met al die heuvels is dat een heerlijke plek voor een fietsfanaat als ik. Maar deze winkel geeft me gelukkig ook veel energie."

Op internet kun je een product alleen zien, hier kun je het ook beleven

Martijn Bink