Kennis E-commerce

Goedkoop pakketten verzenden als webshop: hoe doe je dat?

Je wilt goedkoop pakketten verzenden als webshop. Daarmee voorkom je dat je veel kosten maakt. Bovendien kun je klanten gratis verzending aanbieden. Of ze daar in ieder geval weinig voor laten betalen. Dus ben je een goedkope webshop? Of wil je die laten maken en zoek je vervolgens naar een manier om de verzendkosten te beperken? Je kunt een goedkope webshop beginnen, maar zonder aandacht voor de verzending lopen de kosten alsnog snel op. Wij delen 3 tips om die goed in de hand te houden.

Van onze redactie 8 juni 2022

Pakkettten verzenden webshop goedkoop

Bron: Shutterstock

3 tips om op de kosten te besparen

Of je nu een goedkope Magento webshop hebt of dat je veel betaalde voor ander maatwerk: de verzendkosten wil je laag houden. Met deze 3 tips krijg je dat voor elkaar:

  • Onderhandelen met de vervoerders

  • Bundel de krachten met andere webshops

  • Laat anderen de verzendkosten betalen

1. Onderhandelen met de vervoerders

Het is in de eerste plaats een goed idee om te onderhandelen met de vervoerders. Je hebt voor de verzending van pakketten de keuze uit bijvoorbeeld PostNL, DHL, DPD, GLS en UPS. Dus wil je goedkoop verzenden als webshop? Vanuit onderhandelingen valt er misschien op de kosten te besparen.

Vraag de verschillende vervoerders naar hun tarieven. Met een beetje onderhandelen kun je misschien relatief goedkoop pakketten versturen als webshop. Iedere euro die je bespaart is er één, dus als je online succes boekt kan dat flink oplopen.

2. Bundel de krachten met andere webshops

En krijg je het in je eentje niet voor elkaar om een vuist te maken? Je kunt goedkoop pakketten verzenden als webshop zodra de volumes toenemen. Zolang je dat zelf nog niet voor elkaar krijgt is het dus een goed idee om samen te werken.

Heb je meerdere webshops? Of kun je de samenwerking zoeken met anderen om je heen? In de beide gevallen neemt het volume aan verzonden pakketten toe. Dat betekent dat je meer mogelijkheden hebt om te onderhandelen over de kosten. Zo spreek je een lagere prijs af, terwijl je op dezelfde service kunt blijven rekenen.

3. Laat anderen de verzendkosten betalen

Ten slotte kun je ervoor kiezen om voor jouw webshop andere bedrijven (deels) de verzendkosten te laten betalen.

Bied ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om reclame toe te voegen in de verpakking die je verstuurt. Misschien willen ze nieuwe klanten een korting aanbieden? Of zoeken ze naar een manier om hun naamsbekendheid te verhogen? Bied ze de mogelijkheid aan, dan is de kans groot dat je goedkoper pakketten kunt verzenden als webshop.

Goedkoop pakketten verzenden als webshop

Ten slotte is het een goed idee om de retouren zoveel mogelijk te beperken. Je kunt immers goedkoop pakketten verzenden als webshop, maar met gratis verzending én gratis retourneren lopen de kosten twee keer zo hard op. Probeer klanten te informeren over de beste maat, laat ze grote foto’s zien of maak het makkelijker om contact met je op te nemen en specifieke (product)vragen te stellen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws