Kennis E-commerce

Goedkope webshop beginnen: waar let je op?

Je wilt een goedkope webshop beginnen: hoe pak je dat aan?

Van onze redactie 8 juni 2022

Goedkoop webshop beginnen

Foto: Shutterstock

Ten eerste, een ‘goedkope webshop’ kun je op twee manieren uitleggen. Misschien bedoel je een webwinkel met lage prijzen, zodat jouw klanten voordelig kunnen shoppen. Wij bedoelen dat je een webshop gaat beginnen zonder geld. Of met een beetje geld, maar in ieder geval niet door daar onnodig veel aan uit te geven.

Een goedkope webshop starten is dan een kwestie van goede keuzes maken. Een webshop beginnen is namelijk goedkoop als je precies weet waarvoor je betaalt. En wat je niet nodig hebt, om op de kosten te besparen.

Prijsmodel: eenmalig of abonnement

Stel dat je de webshop nog moet laten maken, dan kan dat op grofweg twee manieren:

 • Eenmalig afrekenen
  Je laat de webshop maken door een webbouwer. Die berekent jou daarvoor in één keer de kosten. De prijs varieert van een paar duizend euro tot een bedrag met meer nullen, afhankelijk van jouw wensen en het type webwinkel. Zodra je de kosten hebt voldaan maak je nog maar weinig maandelijkse kosten. Je betaalt voor bijvoorbeeld het onderhoud van de webwinkel en de transactiekosten voor betalingen.

 • Betalen met een abonnement
  Wil je een webshop beginnen zonder geld? Sommige webbouwers bieden je een abonnement aan. Dan kun je een goedkope webshop beginnen, zonder dat je daar in één keer een paar duizend euro voor betaalt. Houd er rekening mee dat je daarna maandelijks bijvoorbeeld honderd euro of meer voor het abonnement betaalt. Dit is op de korte termijn goedkoper, maar uiteindelijk vaak duurder.

Templates voor WordPress en andere systemen

Om een goedkope webshop te starten moet je vooral niet betalen voor wat er niet nodig is. Een goed voorbeeld daarvan is een ontwerp op maat. De templates voor WordPress en andere systemen zijn heel goed geschikt:

 • Meeste werk is al gedaan
  Met de templates is het meeste werk al gedaan. De basis staat, waardoor je daar in één keer tientallen tot honderden uren aan programmeren mee bespaart.

 • Aanpasbaar aan eigen smaak
  Zelfs een template is heel goed aan de eigen smaak en huisstijl aan te passen. Op die manier krijgt de webshop een praktisch unieke look zonder dat je veel kosten maakt.

 • Geschikt voor allerlei plugins
  De templates zijn geschikt voor allerlei plugins. Dat betekent dat je iedere professionele mogelijkheid of functie die je zoekt kunt (laten) toevoegen.

Goedkope webshop beginnen

Dus wil je een goedkope webshop beginnen? Met de bovenstaande tips maak je niet te veel kosten. Daarna kun je bijvoorbeeld proberen te besparen op het verzenden van de pakketten. Zo voorkom je dat de kosten alsnog snel zullen oplopen als je eenmaal van start gaat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws