Kennis E-commerce

Goedkope webshop maken of laten maken

Hoe kun je een goedkope webshop maken of laten maken? Met een goedkope webshop bedoelen we niet de discounter op het internet. In plaats daarvan gaat het om een professionele webwinkel die je voordelig laat ontwikkelen.

Van onze redactie 8 juni 2022

Webshop maken goedkoop

Bron: Shutterstock

We delen graag tips om een goedkope webshop te beginnen, zowel om te starten als voor wanneer je al een tijdje bezig bent.

Goed en goedkoop: 5 handige tips

Het is belangrijk om zowel goed als goedkoop van start te gaan. Of om de kosten te drukken, door het roer om te gooien zodra je daar de kans voor hebt. In de beide gevallen kunnen we je daar goed mee helpen. Met deze 5 tips voorkom je namelijk dat je onnodig te veel betaalt:

 • Vergelijk de hosting en domeinnaam
  Je wilt een webshop maken en dat goedkoop doen. Begin met de hosting en de domeinnaam. Een verschil van 7 euro of 5 euro per maand lijkt misschien niet veel. Na een paar jaar loopt dat op tot een totaalverschil van honderden euro’s, waardoor het ineens wel uitmaakt. Kijk goed naar de goedkoopste pakketten voor hosting en de de domeinnaam die je nodig hebt.

 • Bouw de webshop zelf
  Een webshop laten maken en dat goedkoop doen? Dat is lastig, als je die vanaf de grond af wilt laten opbouwen. Doe het in dat geval liever zelf. Dus ben je handig met HTML en andere code? Bouw zelf een webwinkel en bespaar daarmee eenvoudig honderden tot duizenden euro’s aan kosten.

 • Laat een template aanpassen
  Ben je daar minder handig mee? Je kunt een goedkope webshop laten maken door een template te gebruiken. Dat is een kant-en-klare basis, bijvoorbeeld voor WordPress, Magento of Prestashop. De webbouwer hoeft die basis alleen maar aan jouw smaak en bijvoorbeeld de huisstijl aan te passen.

 • Let op de verzendkosten
  Zodra je de webwinkel hebt gemaakt of hebt laten maken wil je de operationele kosten niet te hoog laten oplopen. Zorg ervoor dat je de verzendkosten laag houdt. Onderhandel met vervoerders, sla de handen ineen met andere webshops of schaal zelf op.

 • Maak meerdere webshops
  Je kunt de kosten ten slotte namelijk laag houden door meerdere webshops te starten. Als de volumes groter worden ga je relatief steeds minder betalen. Op die manier kun je een goedkope webshop maken, zodra je de volumes van meerdere webwinkels bij elkaar op kunt tellen.

Goedkope webshop maken of laten maken

Dus wil je een goedkope webshop maken of laten maken? Gebruik de bovenstaande tips om eenvoudig op een aantal van de kosten te besparen. Je voorkomt dat je te veel betaalt, terwijl het natuurlijk wel gewoon goed geregeld is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws