Kennis E-commerce

Kleding webshop beginnen: hoe doe je dat?

Je wilt een kleding webshop beginnen: hoe pak je dat aan? Webwinkels in kleding zijn er genoeg, dus hoe val je op binnen het beschikbare aanbod? Wij delen 5 handige tips om dat goed aan te pakken.

Van onze redactie 8 juni 2022

Webshop kleding starten

Bron: Shutterstock

Eigen kleding webshop: 5 handige tips

Je wilt een webshop beginnen: gefeliciteerd! Nu wordt het tijd om het goed te plannen, bijvoorbeeld om de kosten laag te houden. Je gaat langs de Kamer van Koophandel en registreert een domeinnaam. Daarna maak je het met deze 5 tips bijzonder:

  • Maak het uniek

  • Zorg voor grote foto’s

  • Maak betalen makkelijk

  • Bied beleving bij ontvangst

  • Versoepel retouren

1. Maak het uniek

Je kunt een webshop beginnen in kleding door te verkopen wat anderen ook al aanbieden. Echt bijzonder wordt het als je het uniek maakt. Dus koop je items in die klanten nergens anders vinden? Of maak je daar leuke sets van waar je klanten niet meer over hoeven na te denken? Laat zien waar jij goed in bent. En voeg op die manier meer waarde toe.

2. Zorg voor grote foto’s

Online is het soms lastig inschatten hoe iets er echt uitziet. Maak grote foto’s als je jouw eigen kleding webshop gaat beginnen. Zoom in op de details en laat met verschillende stijlen zien hoe je het kunt dragen. Maak de foto’s groot en bied de mogelijkheid om verder in te zoomen, zodat klanten niets te kort komen.

3. Maak betalen makkelijk

Afrekenen moet in jouw kleding webshop vooral makkelijk zijn. Dus denk aan iDeal, Paypal en bijvoorbeeld aan achteraf betalen. Haal de betaaldrempel zoveel mogelijk weg, om te voorkomen dat jouw klanten daardoor vroegtijdig afhaken.

4. Bied beleving bij ontvangst

Maak de bezorging en de ontvangst tot een beleving. Misschien is een unieke verpakking of doos nog wat hoog gegrepen. Je kunt er wel voor zorgen dat de kleding bijzonder is opgevouwen. Of dat er een handgeschreven kaartje bij zit om jouw koper te feliciteren met de nieuwe aankoop.

5. Versoepel retouren

En je zit er niet op te wachten natuurlijk, maar versoepel de retouren. Doe er al een retourlabel bij en maak de verzenddoos geschikt om in te retourneren. Hoe makkelijker het gaat, des te vlotter jij de retouren ook weer kunt verwerken.

Kleding webshop beginnen

Ga je jouw eigen kleding webshop beginnen? Dat is heel spannend en gaaf! Zorg er met de bovenstaande tips voor dat je het voor klanten bijzonder maakt. En bijzonder makkelijk maakt. Door alle frictie weg te nemen maak je de kans op succes zo groot mogelijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws