Podcast E-commerce

Niels Meijssen zet plan door: er komt alternatief voor Booking.com

Hoe gaat het met het bijzondere plan van Niels Meijssen, de startup-strateeg die drie weken geleden via zijn LinkedIn-account inzette op een mogelijk en sympathieker alternatief voor Booking.com? Zijn antwoord: ik ga het doen. We spraken Niels tijdens onze wekelijkse radio-uitzending op New Business Radio.

Van onze redactie 27 mei 2020

Terug in de tijd. Niels Meijssen liet zijn onvrede blijken op LinkedIn over de aanspraak die Booking.com maakte op de NOW-regeling. En hij voegde er aan toe: bij meer dan 1000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om zelf een eerlijk alternatief op te tuigen.

Reactie op Booking.com: BeterBoeken.nl

Lang verhaal kort: die reacties kreeg Niels, support en donateurs ook, Booking meldt intussen vanaf 1 juni geen aanspraak te zullen maken op overheidsregelingen en de status anno nu is: Niels kómt met een boekingsplatform dat 'zich naar de hotels faciliterend in plaats van dominant opstelt'.

In de uitzending (hierboven terug te luisteren) vertelt Niels onder meer over zijn recente onderzoek onder hoteliers, zijn visie op de platformeconomie en de structuur van BeterBoeken.nl, zijn alternatief voor Booking.com.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.