Kennis E-commerce

Opleiding webshop bouwen: wat moet je weten?

Je zoekt een opleiding om een webshop te bouwen: wat moet je weten om dat zelf te doen? Een goede webshop opleiding leert je hoe je de webwinkel maakt én hoe je die inricht. Dat vormt de basis voor jouw succes. Wij leggen je uit hoe je binnen een opleiding voor een webshop aan het design werkt, wat er belangrijk is voor het bouwen en hoe je de producten goed toevoegt. Met voldoende kennis van webshops en bijvoorbeeld WordPress voorkom je dat je iets over het hoofd ziet.

Van onze redactie 9 juni 2022

Webshop bouwen cursus

Zelf bouwen of WordPress met WooCommerce

Je kunt de training voor een webshop kiezen voor twee doelen:

 • Helemaal zelf bouwen
  Een webshop ‘bouwen’ is iets anders dan die starten. Je leert tijdens de cursus programmeren in HTML en bijvoorbeeld JavaScript. Het is een technische cursus, waarmee je ervoor zorgt dat je de webshop bouwt zoals een aannemer een fysieke winkel bouwt.

 • WordPress met WooCommerce
  Een webshop opleiding voor WordPress met WooCommerce leert je hoe je de webwinkel installeert, configureert en inricht. Je bent de winkelier in een fysieke winkel, die de producten neerzet en die op de juiste wijze presenteert.

Tip: de meer professionele keuze is Magento. Dat pakket is vooral goed geschikt als je ook fysieke winkels hebt, geavanceerde koppelingen zoekt en (zeer) veel klanten verwacht. Andersom kun je gebruik maken van oplossingen zoals Shopify en Wix. Dat werkt makkelijker, maar biedt minder mogelijkheden.

Webshop opleiding: wat zal je leren?

Tijdens de opleiding voor de webshop leer je bijvoorbeeld:

 • WooCommerce voor WordPress installeren en configureren
  WooCommerce is een plugin voor WordPress. Je leert zowel het CMS als de plugin installeren en configureren. Dat betekent dat je de software in gebruik neemt. Met de juiste instellingen zorg je ervoor dat je de webwinkel goed opbouwt, om daarin straks jouw producten te presenteren aan jouw klanten.

 • Producten en foto’s toevoegen
  Zodra de webshop staat wordt het tijd om daar de producten aan toe te voegen. Dat doe je inclusief de eigenschappen en bijvoorbeeld een beschrijvende tekst. Met sterke foto’s daarbij zorg je ervoor dat klanten de producten van alle kanten kunnen bekijken en overtuigd raken van hun keuze.

 • Betaalmethoden aanbieden
  Het is belangrijk om jouw klanten de betaalmethode aan te bieden die ze graag gebruiken. In Nederland zijn iDeal, Paypal en bijvoorbeeld achteraf betalen populair en gebruikelijk. Zorg ervoor dat je daarvoor koppelingen maakt met jouw webshop.

 • Kortingen en btw toepassen
  Wil je er met kortingen voor zorgen dat je klanten extra motiveert om aan te kopen? Zorg er daarnaast voor dat je weet hoe je de btw moet toepassen. En hoe de combinatie van een korting en btw werkt.

 • Verzendmogelijkheden integreren
  Ten slotte zorg je er vanuit de opleiding voor de webshop natuurlijk voor dat de verzending in orde is en soepel verloopt. Voeg verschillende opties toe voor de verzending, zodat klanten iets te kiezen hebben en daar tevreden over zijn.

Opleiding webshop bouwen

Met de opleiding voor webshop bouwen of om een webwinkel te starten zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Zorg dat je weet wat er belangrijk is, zodat je daar zelf mee aan de slag kunt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws