Nieuws E-commerce

Pakketdrukte door Black Friday en Sint levert geen problemen op: pakjes niet langer dan 1,5 dag onderweg

De pakketdrukte die onder andere door alle bestellingen rondom Black Friday en Sinterklaas veroorzaakt wordt, levert tot dusver nog geen problemen op bij de bezorging. Dit blijkt uit de Pakketradar: een data-analyse van transport managementservice Wuunder. Pakketten zijn deze week namelijk vanaf het moment van pick-up gemiddeld iets langer dan één dag onderweg naar de ontvanger, wat het gemiddelde is van november.

Van onze redactie 1 december 2021

Pakket bezorgen op tijd

Ondanks de grote drukte loopt de bezorging van onze pakketten gestroomlijnd. Foto: ANP.

Ook vorige week zijn er geen problemen geweest met bestellingen. Maar liefst 96,5 procent van alle pakketten was op tijd. De drie procent van de bestellingen die vertraagd waren, bevonden zich voornamelijk in de provincies Utrecht, Zeeland, Drenthe en Flevoland – vier procent van de pakketten was daar vertraagd. De provincies Overijssel en Friesland kenden met twee op de honderd vertraagde pakketten de beste levertijden

Lees ook: Red-je-pakketje groeit verder, nu nog personeel

,,Het is wonderbaarlijk om te zien dat hoewel het bijna pakjesavond is en we net Black Friday achter de rug hebben, de levertijden nog steeds hetzelfde zijn als het gemiddelde van november," zegt Jeroen Gehlen, mede-oprichter van Wuunder. ,,We weten dat vervoerders afgelopen jaar alles op alles hebben gezet om de exponentiële toename in bestellingen in de laatste weken van het jaar aan te kunnen, en dat is ze tot dusver gelukt. Dat is extra knap als je je realiseert dat afgelopen jaar het online aankoopgedrag van mensen zodanig gestegen is dat vervoerders in ‘normale tijden’ al moeite hebben om alle bestellingen op tijd te bezorgen. We zijn benieuwd hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen en houden de cijfers nauwlettend in de gaten.”

Lees ook: Bijna was Black Friday voor MediaMarkt ook zwarte vrijdag: online draait op volle toeren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws