Kennis E-commerce

Webshop maken met iDeal

Je wilt een webshop maken met iDeal: hoe pak je dat aan? In dit artikel vind je de 3 vereisten om een webshop te maken met de betaalmethode eraan gekoppeld.

Van onze redactie 8 juni 2022

Webshop maken ideal

Om een webshop te maken met iDeal heb je een paar dingen nodig:

  • Een webshop
   Zonder eigen webwinkel valt er niets te koppelen, toch?
  • Een bankrekening
   Om de betalingen van klanten op te ontvangen.
  • De betaalprovider
   Een betaalprovider regelt de betalingen, bijvoorbeeld via iDeal.

Voor iDeal op je webshop kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Mollie. Dit is de betaalprovider die ervoor zorgt dat jouw klanten via iDeal kunnen afrekenen. En gebruik je bijvoorbeeld ook Skrill naast iDeal? Dan download je daarvoor een handige plugin.

Betaalprovider voor iDeal

Om iDeal te koppelen aan jouw webshop gebruik je Mollie of een andere betaalprovider. Dit is het bedrijf dat software levert, waarmee je de betalingen kunt aanbieden en laten autoriseren. Dat kun je helaas niet zelf doen, omdat je daarvoor allerlei koppelingen met het iDeal-systeem moet gebruiken.

Je kunt dus een gratis webshop maken met iDeal, maar je zal betalen voor de diensten van de betaalprovider. Dus kies je voor een kant-en-klare webshop met iDeal? Of bouw je dat later zelf in met behulp van Mollie? Houd rekening met de transactiekosten of commissie die je betaalt. Dat is niet veel, maar je maakt er wel kosten voor.

Samen met Mollie

Je kunt iDeal voor jouw webshop aanvragen door een account aan te maken bij Mollie. Vervolgens gebruik je de API, dat is een koppeling die je legt met bijvoorbeeld WordPress of de andere software die je gebruikt.

Zo zorg je ervoor dat je de betalingen voortaan via iDeal kunt ontvangen. Jouw klanten klikken in de webshop de producten aan die ze willen bestellen. Vervolgens regelt de betaalprovider dat er een mogelijkheid is om af te rekenen met iDeal. Dat gebeurt gewoon bij jou in de webshop, al heb je daar gelukkig geen omkijken naar.

Webshop maken met iDeal

Dus wil je een webshop laten maken met iDeal? Of wil je daar zelf mee aan de slag, zodat je via dit systeem betalingen kunt accepteren? Zorg ervoor dat je een betaalprovider kiest. Dit is de partij die ervoor zorgt dat de betalingen worden afgehandeld. Dat gebeurt via een beveiligde verbinding en netjes volgens de belangrijke protocollen die daarvoor gelden. Hier heb je zelf ondertussen geen omkijken naar, al betaal je er wel commissie of transactiekosten voor.

Tip: je kunt jouw webshop maken met iDeal door dit gewoon later toe te voegen. Dus bouw je eerst de webwinkel op, nog zonder die mogelijkheid om af te rekenen? Geen zorgen, je kunt het later toevoegen via betaalprovider Mollie of door gebruik te maken van een plugin voor bijvoorbeeld WooCommerce. Zo maak je het jouw klanten een stuk makkelijker om veilig en snel online af te rekenen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws