Kennis E-commerce

Wix webshop met iDeal

Je wilt jouw Wix webshop met iDeal koppelen: hoe doe je dat? Het platform liet dit een lange tijd niet toe, maar daar is verandering in gekomen.

Van onze redactie 8 juni 2022

Wix webshop ideal

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock.

Net als een Jimdo webshop met iDeal kun je de betaalmogelijkheid nu ook toevoegen aan Wix. Dat betekent dat Nederlandse klanten online via hun eigen bank kunnen afrekenen. Dat is veilig en vertrouwd, dus draagt bij aan de professionaliteit van jouw webwinkel.

Let op: aan het gebruik van iDeal voor jouw webshop kunnen kosten verbonden zijn.

Voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Events

Je kunt de koppeling van jouw Wix webshop met iDeal gebruiken voor zowel Wix Stores, Wix Bookings als Wix Events. Dat betekent dat je jouw klanten daarmee kunt laten afrekenen, zowel voor aankopen als boekingen en evenementen.

Dat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van betalingen via creditcard, Paypal, achteraf betalen per factuur of contant betalen. Bovendien kun je iDeal gebruiken om het volledige bedrag af te laten rekenen of een aanbetaling te laten doen.

H2 Wix webshop met iDeal: de mogelijkheden

Wil je jouw Wix webshop met iDeal combineren? Dat kan op een paar verschillende manieren:

Houd er dus rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Andersom biedt het jouw klanten extra betaalgemak. De kans is groter dat ze tot een aankoop overgaan. Je biedt ze namelijk de kans om te betalen op de manier die ze online (waarschijnlijk) gewend zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws