Nieuws Actueel

Easysee: loop door gebouw dat alleen op papier bestaat

Een gebouw dat alleen nog maar op papier is ontworpen echt beleven. Niet vanachter de computer, maar lopend. Dat kan met de 3D-bril van het Hengelose bedrijf Easysee.

Rob Wissink 30 juni 2017

Easysee

Van oorsprong is Ton van Netten (60), oprichter van Easysee, interieurarchitect. ,,Zo'n drie jaar geleden ontstond de gedachte: wat zou het mooi zijn als mensen kunnen rondlopen in een ontwerp dat alleen op papier bestaat", aldus Van Netten. Het hoogst haalbare was een VR-bril (virtual reality) voor achter de pc. ,,Veel mensen werden misselijk, soms al binnen vijftien seconden. In werkelijkheid zit je, maar in de virtuele wereld loop je rond. Dat geeft een conflict in de hersenen."

Awardwinnaar

Dit zette hem op het spoor van een nieuwe ontwikkeling: vrij rondlopen met de VR-bril op. Nu is het bedrijf uit een shortlist van ruim 100 ontwikkelaars verkozen tot zilveren winnaar van de Dutch VR Award. ,,Geweldig, die erkenning voor je werk. We stellen ons product beschikbaar aan andere architecten, aannemers en projectontwikkelaars. Achter de schermen ontwikkelen we alweer verder."

Gaat u met uw onderneming ook de volgende fase in? Mail dan naar destentor@deondernemer.nl