Nieuws Actueel

Ecogrant Oldenzaal geeft advies rondom duurzame investeringsprojecten

Boy Peters, directeur/eigenaar van Ecogrant, weet hoe je subsidies, fiscale regelingen en fondsen optimaal in kunt zetten om projecten, naast energiezuinig en milieuvriendelijk, vooral ook financieel duurzaam te maken. Deel 5 in de serie Twente Duurzaam.

Van onze redactie 9 november 2016

Ecogrant

“Ecogrant houdt zich bezig met advisering rondom duurzame investeringsprojecten in met name vastgoed en energie,” vertelt Peters. “Op het moment dat een bedrijf gaat investeren, zorgen wij ervoor dat alle subsidiemogelijkheden worden onderzocht en –uiteraard - verworven. Onze opdrachtgevers zijn hoofdzakelijk ondernemers, vastgoedinvesteerders en pandeigenaren. Om een project succesvol te laten verlopen, moeten wij al in een vroeg stadium betrokken zijn bij de plannen van het bedrijf in kwestie. Belangrijke ogen en oren in de markt zijn dan ook architecten, bouwbegeleiders, installateurs en aannemers, die de expertise van Ecogrant bij hun projecten inschakelt. Wij komen dan ook vrijwel altijd op aanbeveling van een betrokken partij bij de opdrachtgever aan tafel.”

Relaties

“Ik vind het belangrijk om te werken op basis van vertrouwen en persoonlijk contact. Duurzaamheid zit immers ook in de relaties die je opbouwt. Dit is een prachtig vak, dat ik iedere dag met veel passie en plezier uitoefen. Gedrevenheid en betrokkenheid vormen daarbij de kern, daar begint het mee. Omdat het relatief gemakkelijk is om jezelf te verliezen in de passie voor het werk en je bedrijf vind ik het van belang om van tijd tot tijd ook even rust en afstand te kunnen nemen. Ik ontspan door naar de sauna te gaan, veel te lezen en te sporten. Zo laad ik mezelf weer op.”

Wat laat je achter?

Boy Peters: “Ik heb respect voor mensen die het voortouw nemen, voor iedereen die zich bekommert om wat hij of zij achterlaat voor de generatie na ons. Of dat nu op wereldniveau is of in je eigen buurt, het gaat erom dat we onze verantwoordelijkheid nemen.”

Twentse Duurzame Bedrijven

Tijdens het Business Festival op 20 april 2017 maakt De Ondernemer bekend welk bedrijf zich het meest duurzame bedrijf van Twente mag noemen.