Nieuws Actueel

Een kringloopwinkel, maar dan met exclusieve spullen

Mooie, klassieke meubels kopen voor een zacht prijsje. Over ruim twee weken kan het in Zuidland, waar Sander Blonk en zijn vriendin Sarinah op bedrijventerrein Van der Wal een luxe kringloopwinkel openen, schrijft het AD.

Matthijs van Schie | Foto: John de Pater 21 juli 2016

Kringloopzuidland2

"Mijn vader heeft hier altijd gezeten met zijn bedrijf. Kortgeleden reden we langs deze garages, en ik bedacht me toen: dit is een mooi pandje", vertelt Sander Blonk. Hij is tijdens de snikhete zomerdagen vrijwel continu bezig met het bestellen, ophalen en uitstallen van meubilair in zijn grote garagebox aan de Kerkweg 17.

Dat doet hij niet alleen: vriendin Sarinah, met wie hij in september gaat trouwen, is ook veel in de garagebox te vinden. Ze hopen de inrichting van hun zaak op tijd in orde te krijgen voor de opening van hun luxe kringloopwinkel op zaterdag 6 augustus.

Huisontruimingen

Het stel, met zoon en dochter wonend in Hellevoetsluis, is al jaren actief met hun bedrijf in de huisontruimingen, dat luistert naar de naam Sandrinah: een samentrekking van hun beider voornamen. "Ik hou na de huisontruimingen altijd veel meubels over, in mooie klassieke of barokke stijl. Pas zo’n twee weken geleden besloten we dat een kringloopwinkel de perfecte plek zou zijn om deze spullen te verkopen", legt de rijkelijk met tattoos versierde Sander uit. Omdat hij er zelf minder goed mee overweg kan, beheert zijn verloofde de website en sociale media. Toch heeft ze ook zwaardere taken, benadrukt Sarinah lachend. "Hij laat me ook gewoon sjouwen, hoor."

Luxe meubels

Het voorlopige resultaat is een enorme ruimte vol met banken, stoelen, bedden, vloerkleden, tafels, kasten en andere kleinere spullen voor in huis. Sander en Sarinah hebben het pand verdeeld in tweede gedeelten: ‘normale’ luxe meubels en exclusieve luxe meubels, waaronder bijvoorbeeld Chesterfieldbanken en barokkasten. Sander Blonk: "Zulke kringloopwinkels heb je nauwelijks op Voorne-Putten. Ik denk dat wij de enige zijn waar je klassiek en barok voor zo’n prijs kunt krijgen."