Nieuws Actueel

Een nieuw begin: Van klantenservicemedewerker tot eigen foodtruck

Twintig jaar was Thierry Guérin uit Lent medewerker klantenservice. Tot hij besloot zijn passie te volgen: koken. Nu heeft hij zijn eigen foodtruck met Franse crêpes.

Hendriëlle de Groot | Foto: Bert Beelen 3 mei 2016

Crepes nieuw begin foodtruck bert beelen

'Ik kom uit Frankrijk en woon al bijna twintig jaar in Nederland. Mijn vriendin ontmoette ik tijdens een vakantie, in de bar waar ik werkte. We werden verliefd en ik besloot met haar mee te gaan naar Nederland. In Nederland vond ik verrassend snel een baan, bij Packard Bell. Daarvoor had ik zelden een computer aangeraakt, maar ze zochten iemand die zijn talen spreekt en contacten onderhoudt met internationale klanten.

Na een overname vond ik een nieuwe baan bij DHL. Nadat een Amerikaans bedrijf dat opkocht, veranderden de sfeer en de mentaliteit. Mijn favoriete collega's vertrokken: de een na de ander ging weg en ik bleef achter. Ik ging met tegenzin naar kantoor.''

Kunstacademie,,Het idee om een foodtruck te beginnen, speelt al sinds 2010. Toch durfde ik de stap niet te wagen. Ik had een vast contract, mijn zoontje was erg jong en we hadden financiële zekerheid nodig. Mijn vriendin en ik voerden lange gesprekken. Wat zijn de gevolgen voor ons gezin? Als ik niet gelukkig ben, lijdt het gezin daar ook onder. En ik was al 50 jaar: als ik iets anders wilde doen, dan was nú de tijd gekomen. We vonden allebei dat ik het een kans moest geven."

Kok"Zo kwam ik na een loopbaan van twintig jaar als klantenservicemedewerker terug bij mijn passie: koken. Ik ben opgeleid als kok, maar ben na een paar jaar in de keuken gaan reizen, op mijn 21ste. Ik zou voor twee maanden weggaan, maar ben pas vijf jaar later teruggekeerd. Ik trok door Indonesië, Thailand, Nepal en India en heb drie jaar in Japan gewoond. Ik heb er van alles gedaan: sieraden verkopen op straat, figureren in films, model voor een kunstacademie, werken in bars."

Personeel"De liefde voor koken is altijd gebleven. Eten is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Mijn oma uit Normandië bakte vroeger crêpes voor mij. Het is goed mogelijk dat dat onbewust een rol speelde in mijn beslissing.In september kocht ik een Citroen HY, een oldtimer, en bouwde die om tot rollende keuken. Als proef bakte ik crêpes voor de kinderen in de buurt. Op 4 maart stond ik voor de eerste keer met de truck op een evenement, de markt in park Sonsbeek in Arnhem. Hoe zou het gaan? De hele dag verkochten we crêpes en wafels. Ik heb leuke festivals en evenementen in het vooruitzicht. Ik krijg het steeds drukker en ben zover dat ik personeel ga aannemen voor de zomer. Het leven gaat om doen wat je graag wilt.''