Nieuws Actueel

Eerst bibberen, nu puffen op camping De Molenhof Reutum

Een week geleden gaf camping De Molenhof een trieste aanblik. Hoewel de meeste plekken bezet waren, was er niemand te zien. De gasten zaten in dichtgeritste tenten of zochten in winkelcentra en bioscopen bescherming tegen kou en regen. Nu is het dik twintig graden warmer en bruist het op de camping in Reutum, meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Bert Hellegers | Foto: Frans Nikkels 9 mei 2016

Camping de molenhof frans nikkels

Speeltoestellen maken overuren, kinderen huppelen rond in zwemkleding en besproeien elkaar met waterpistolen. Ouders zitten in het zonnetje voor de tent, enkelen hebben een schaduwplekje erachter gezocht. De barbecues staan klaar om in actie te komen. "Wat een verschil, hè?! Herken je het nog?", zegt Sander de Bruin (41). Hij kijkt de bezoeker vanuit zijn ligstoel lachend aan.

SneeuwVorige week bedekte een laagje sneeuw zijn tent. Binnen brandde het kacheltje de gehele dag. Met elektrische dekens hielden Sander en Myrthe de Bruin en hun twee kinderen zich 's nachts warm. "Onvoorstelbaar hoe extreem het in Nederland kan zijn", zegt de Enschedeër. "In een paar dagen tijd van rond het vriespunt naar 25 graden. De sfeer is heel anders. Iedereen is de hele dag buiten."

Eerder wegMet de warme zuidelijke lucht kwam het leven terug op de camping. "Dit hebben we ook wel een beetje verdiend, toch? Ook vorige week met die kou was de stemming hier best goed. Ik heb ook niemand gezien die eerder weg is gegaan." Zijn buurvrouw Marielle Rupert uit Saasveld corrigeert hem. "De mensen die in de buurt wonen, zijn wel even naar huis geweest. Om truien en winterjassen te verruilen voor jurkjes en korte broeken."

Een ding is niet veranderd. Het weer is nog steeds een belangrijk gespreksonderwerp. "Pfffff'', verzucht een campinggast die in de rij staat voor een ijsje. "Wat is het warm. En het wordt de komende dagen nog warmer."