Nieuws Actueel

Eerste 'echte' winkel Boho Amsterdam

Bij Boho Amsterdam in Oostpoort koop je 'Amsterdamse streetstyle' en krijg je handige kledingtips. Het Parool ging langs.

Racky Westrik | Foto: Roï Shiratski 18 maart 2016

Boho Amsterdam

Modemuizen uit Amsterdam-Oost kunnen hun hart ophalen: webshop Boho Amsterdam opende vorige week een eerste 'echte' winkel in Oostpoort. "Ik merkte dat mijn klanten behoefte hadden om de kleding uit de webshop in het echt te zien en te passen. Ook kan ik met de nieuwe winkel mijn werk als styliste uitbreiden," zegt eigenaar Alana Visser (28). Ze volgt, naast het runnen van haar webshop en gloednieuwe winkel, een parttime stylingopleiding bij sterrenstyliste Danie Bles. "Ik kan hier nu mijn klanten ontvangen en workshops geven. Heerlijk!"

Laatste trendsVisser runt de winkel samen met haar moeder. Ze zijn constant op zoek naar de laatste trends en gaan door heel Europa op pad om kleding in te kopen. In de rekken vind je bomberjasjes (€49,95), grofgebreide wollen vesten (€79,95), een assortiment aan spijkerbroeken (€39,95) en veel leer, suède, kant en tule. "De stijl van de kleding is Ibiza gemixt met Amsterdamse streetstyle; vrouwelijk en stoer tegelijk. Ik vind het belangrijk dat mensen bij ons een complete, betaalbare outfit kunnen aanschaffen, in plaats van dat ze maar met één duur stuk de deur uit wandelen."

Visser verkoopt naast kleding ook lifestyleartikelen en woonaccessoires, zoals een Starbucks reisbeker (€11,95) waar je je naam en je favoriete drankje op kunt laten drukken. Met de beker krijg je bij de koffieketen dertig cent korting op je koffie. "Ze zijn niet aan te slepen, ik ben soms tot één uur 's nachts bezig met inpakken."