Nieuws Actueel

Eerste hulp bij dansen

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Een van deze doorzetters is Annika Palm. Met Danszinnig geeft ze danslessen aan bruidsparen en kinderen.

Mirjam van Zelst | Foto: Theo Peeters 7 oktober 2016

Danszinnig dansles bruiloft annika

Vroeger ging bijna iedereen op stijldansles. En als je trouwde, opende je met een beschaafde quickstep of een zwoele tango. Tegenwoordig raken bruidsparen in paniek als ze aan de openingsdans denken, want ze kunnen helemaal niet stijldansen. Gelukkig is de redding nabij: de Nijmeegse Annika Palm geeft eerste hulp bij dansgebreken. ,,Het soort dans, het type muziek, een choreografie: ik help ermee. En ik kan ook de bruiloftsgasten een dans aanleren."

Stuntelen

Annika heeft een opleiding in danseducatie gevolgd. ,,Tijdens mijn werk in een restaurant met zalen voor bruiloften zag ik vaak bruidsparen stuntelen. Zo kwam ik op het idee mijn bedrijf Danszinnig te starten." Inmiddels verdient ze er een half jaarsalaris aan; de andere helft komt binnen via danslessen voor kinderen. Ze heeft ook plannen voor het bedrijfsleven: ,,Door te dansen leer je samenwerken en communiceren. Dat kun je gebruiken bij teambuilding."

Authenticiteit

Dansen gaat haar natuurlijk af, met ondernemen was dat minder het geval. ,,Ik heb bijvoorbeeld bijna te lang gewacht met het aanvragen van ondernemersbijstand. Ik houd nu eenmaal niet graag mijn hand op. Maar zonder die bijstand had mijn bedrijf nu niet meer bestaan. Maar ik ben ver gekomen door mezelf te zijn. Mensen zullen authenticiteit altijd kunnen waarderen."

Wie: Annika Palm (32)Wat: dansbegeleiding voor bruidsparenWaar: NijmegenSinds: september 2010Grootte: dertig stellen tot nog toe in 2016Contact: danszinnig.nl

Gerelateerde artikelen:Brabants danskoppel opent derde salsa-dansschoolSportcentrum Dans-Dansen is blij met uitbreiding