Actueel

Eerste Oost-Europese eetcafé in de regio open

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

En de ondernemer, die al 13 jaar in Nederland woont (Rozenburg om precies te zijn) en met een Nederlander getrouwd is, kan het weten. ,,Ik heb eerst in Rotterdam gezocht naar een pand, maar dat is niet te betalen'', vertelt ze. ,,Schiedam heeft betere huurprijzen. Het is geen rijke stad, daarom houd ik de prijzen betaalbaar.''

Bij Lublin kun je voor 6 euro al een hoofdgerecht krijgen. Gerechten als schnitzel, traditionele zure Poolse soep gemaakt van brood, goulash en dumpling (een soort deegrolletjes die met vlees, maar ook groente, aardappelen en kaas worden gevuld) zijn vanaf deze week te bestellen.

Verwacht geen biefstuk op de kaart. ,,Nee zeg, dan ga ik wel naar de Argentijn'', klinkt het resoluut. ,,Net als dat je nasi bij de Chinees haalt. Wij houden het in Polen simpel, een lekker stuk vlees, maar niet te ingewikkeld of te duur.''

Lees verder onder de advertentie

Recepten

Ook wil de van oorsprong Poolse elke maand een speciale avond organiseren waarbij gerechten uit een Oost-Europees land centraal staan. ,,Ik ben druk bezig recepten te verzamelen. Maar ik zet niet zomaar alles op de kaart hoor, wil het eerst zelf uitproberen en proeven.''

Van der Bilt, die in het begin 7 dagen per week open zal zijn, gaat niet zelf in de keuken staan. Ze heeft een kok in dienst, die alleen maar met verse producten werkt en alles zelf bereidt. ,,Ik kan wel koken, maak alles klaar als het moet, maar ik wil vooral gastvrouw zijn. Ik hoop ook veel Nederlanders over de vloer te krijgen, die eens wat anders willen eten dan bijvoorbeeld Chinees.''

Lees verder onder de advertentie

Gerelateerde artikelenFoodbar ShamBosa: Afghaans met een zachte GMexicaans eten op z'n Amerikaans gepresenteerd