Nieuws Actueel

Amersfoort heeft eerste Quetzal van Nederland

Sinds september heeft Amersfoort de eerste Quetzal-chocoladebar in Nederland, aan de Kamperbinnenpoort.

Mark Dyson | Foto: Jeroen Jumelet 19 december 2016

Quetzal Amersfoort

Op zaterdag en zondag staat Bob van der Heul inmiddels met drie man in de zaak. Binnenkort strijkt Quetzal ook neer in Nijmegen, Arnhem en Zwolle. Echt verrast is Bob niet over het succes. ,,Vanaf het moment dat ik de Quetzal-zaken in Leuven en Antwerpen bezocht, heb ik geen seconde getwijfeld dat het concept ook in Nederland zou aanslaan. Verse producten die in het zicht van de klanten ambachtelijk worden bereid, daar komen mensen voor terug.”

Ambities

Voor Holland Casino was Bob meer dan 20 jaar instructeur in gastgerichtheid. In zijn laatste functie stuurde hij het voltallige horecateam aan van Evenementenhal Gorinchem. Met een eigen zaak is zijn grootste ambitie eindelijk gerealiseerd. ,,Het is natuurlijk hard werken, maar de laatste maanden voelen als een feestje. Dat alles voor de ogen van de gasten wordt bereid, dwingt continu netjes te werken. Er gaat niets over de toonbank waar we niet 100 procent achter staan.”

Ideale locatie

Bob had de locatie al jaren op het oog. ,,Zeven jaar geleden, toen lunchroom Kamperbinnenpoort hier nog zat, zei ik al: ‘Als ik later ‘groot’ ben en ooit een eigen zaak begin, is dit het ideale pand.’ Het heeft een knusse, gezellige horecauitstraling. Bovendien is Amersfoort gewoon een mooie stad. We passen prima tussen de bijzondere zaakjes die nu her en der in de stad opduiken.”

Smaakbeleving

Zo dacht Stadsherstel Amersfoort er ook over, die het leegstaande pand beheerde en de voorkeur gaf aan Quetzal boven andere geïnteresseerde ondernemers. ,,Juist omdat we een nieuw concept hadden, hadden de mensen van Stadsherstel er vertrouwen in. Natuurlijk zijn er in Nederland wel meer chocoladecafés, maar Quetzal is de enige die werkt met vloeibare ambachtelijke chocolade en met uitsluitend dagverse producten. Dus geen zachte aardbeien. We streven altijd naar de maximale geur- en smaakbeleving.”

Eigen plek

Bij de start van de vestigingen in andere steden, is Bob niet direct betrokken. ,,Momenteel ben ik vooral keihard aan het knallen om mijn eigen plek hier goed op poten te krijgen. Mijn vriendin Caroline gaat volgend jaar haar baan opzeggen om bij mij in de winkel te komen staan. Wel is er de wens om daarna een tweede zaak te openen, in een andere stad. Of anders misschien gewoon weer in Amersfoort.”