Nieuws Actueel

Eerste Zwolle Vaas uit de oven

Het eerste exemplaar van de Zwolle Vaas is vandaag uit de ovens van keramiekontwerper Royal Goedewagen in Nieuw-Buinen gekomen. Het ontwerp is van Zwollenaar Arjan Biel. De dertig centimeter hoge vaas, in de karakteristieke stervorm van Zwolle, bestaat door de Thorbeckegracht in het midden uit twee apart met water te vullen delen. "Ik ben helemaal in mijn nopjes met het eerste exemplaar", vertelt Biel.

Kenneth Stamp | Foto: ANP 8 april 2016

Zwolleanp10653

De vaas wordt uitgebracht in twee uitvoeringen: allebei wit aan de buitenkant en blauw aan de binnenkant, maar een speciale uitvoering krijgt een Thorbeckegracht van 19 karaats goud in het midden. "Die versie wordt ook geleverd met een speciaal certificaat, wat hem extra bijzonder maakt."

Binnenkort worden voorbeeldvazen neergezet bij het Zwolse Balletjeshuis en de Young Men's Shop. De vazen zijn ondertussen te koop via zwollevaas.nl en kosten 99 euro per stuk of 119 euro voor de vaas met goudkleurige gracht.

KoninginDe ultieme droom van Biel is het overhandigen van een Zwolle Vaas aan koningin Máxima, als ze op Koningsdag Zwolle bezoekt met haar man. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Máxima Zwolle verlaat met een vaas in haar handen. Dat zou echt geweldig zijn."

Foto: Eigen foto Arjan Biel