Nieuws Actueel

Eigenaar Jeffrey van 'Brug te huur' maakt van passie een bedrijf

Het allermooiste van het sleutelen aan een auto? "Het moment dat je 'm, na revisie, weer kunt starten. Het geluid dat je dán hoort. Dat is zo mooi." Als het aan Jeffrey Korb (27) ligt, gaan heel wat mensen die kick bij zijn bedrijf beleven. Zaterdag opent hij in Sirjansland een doe-het-zelfgarage met de naam 'Brug te huur'.

Van onze redactie 27 september 2016

Eigenaar Jeffrey van Brug te huur Dirk Jan Gjeltema

In het bedrijf aan de Lageweg 3 komen zijn grote passie en ondernemerszin samen. In een ruimte van zo'n 13 bij 19 meter zijn twee bruggen (één twee-koloms en één vier-koloms) geïnstalleerd. "Voor het einde van het jaar hoop ik ook een hoek voor motoren te hebben." Die plekken zijn, evenals de 'grondplekken', te huur. Per uur, per dag of voor langere perioden. Inclusief gereedschap. Alleen voor apparatuur met slijtende delen zoals slijptol en lasapparaat moet extra worden betaald.

'Eén keer vieze nagels, altijd vieze nagels'

Net als zijn jongere broer Daniël is Jeffrey een rassleutelaar. Als klein mannetje al ging hij mee naar de garage die zijn pa bestierde. "Op een gegeven moment ging ik een beetje helpen en dat ging van kwaad tot erger. Eén keer vieze nagels, altijd vieze nagels - zegt mijn vriendin Linda altijd." Jeffrey speelde al een tijdje met het idee een brug te kopen die ook vrienden bij hem konden huren. Tot hij binnenliep bij een 'brugverhuurbedrijf' in Hellevoetsluis. "Die zijn in een paar jaar tijd gegroeid van één naar zeven bruggen." Het succes? "Klanten besparen veel geld, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om lekker aan je eigen auto bezig te zijn. Je weet dan precies wat de staat van je auto is en je krijgt er echt een band mee."

Tekts gaat verder onder de foto

Grote liefde

Op de stoep voor de doe-het-zelfgarage in Sirjansland staat een blauw volkswagenbusje T2B Doka. Jeffrey kan niet wachten om het roestige voertuig onder handen te nemen. Het sleutelen aan onderstel en motor hebben zijn voorkeur maar eerlijk is eerlijk: "Als je werkt aan de carosserie zie je het snelst het verschil". Hij heeft een zwak voor oude Volkswagens maar zijn grote liefde ("Ook van mijn broer, maar wel naast onze vriendinnen natuurlijk") is de Renault 5 GT Turbo. "Eigenlijk een heel lelijk en vierkant hokje. Het lijkt wel een kippenhok, zeggen mensen. Maar hij rijdt fántastisch."

Kers op de taart

Aan zelf sleutelen komt hij, een paar dagen voor de opening annex open dag, nu even niet toe. Maar dat komt vast goed. Zelf is Jeffrey er tijdens openingstijden van 'Brug te huur' altijd bij. Handig als iemand vragen heeft. "Dat zie ik een beetje als de kers op de taart." Jeffrey, die geen gediplomeerd automonteur is ("Ik denk er wel over mijn papieren te halen"), verwacht niet snel mensen bij andere garages weg te kapen. "Het zullen hier eerder mensen zijn die anders thuis op hun stoepje sleutelen. Ik hoop op een beetje leuke mix van mensen die zomaar een uurtje komen en mensen die maandenlang met een project bezig zijn."

Foto: Dirk-Jan Gjeltema