Nieuws Actueel

Eindelijk: roetsjen op mega-waterglijbaan MonsterSlide

Eén middag kan er bij recreatiecentrum Down Under in Nieuwegein worden gegleden vanaf de opblaasbare, achttien meter hoge mega-waterglijbaan, de grootste in zijn soort, meldt het AD.

Maarten Vanderbosch (AD) | Foto: William Hoogteyling 15 september 2016

Monsterslide nieuwegein glijbaan slide grootste glijbaan van europa summerslide 1065

Vier weken geleden stond deze MonsterSlide er ook al helemaal klaar voor. Toen durfde eigenaar SummerSlide op de valreep de baan niet vrij te geven. Men vreesde een 'productiefout'. De baan helde naar links, toen een groepje testglijders er overheen ging.

Veilig

De afgelopen weken heeft een uit China overgevlogen expert de baan opnieuw getest. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de attractie inmiddels gecontroleerd en veilig bevonden. De gemeente Nieuwegein verleent op basis daarvan de vereiste vergunning.

(Tekst gaat verder na foto)

Spreiding

SummerSlide-directeur Bart van der Schooten: "Er blijkt geen sprake van een productiefout. De baan is veilig. We moeten alleen niet met te veel mensen tegelijk aan één kant gaan staan. Daarvoor hanteren we heldere protocollen: beneden én boven staan medewerkers die zorgen voor de juiste dosering en spreiding. Onderaan staan ook mensen, die erop toezien dat de volgende pas gaat, als er beneden niemand meer in het water is." Die protocollen zijn overigens niet nieuw, zegt Van Schooten. Zij golden ook vorige maand al.

Ticketverkoop

Zaterdag tussen 14.00 en 20.00 uur kunnen, in shifts van twee uur, telkens 700 glijders roetsjen over de mega-glijbaan. De ticketverkoop gaat 'heel aardig', volgens Van Schooten. Hoeveel mensen hij de vorige keer hun geld terug moest geven, wil hij niet zeggen.

(Tekst gaat verder na foto)

Portugal

Na zijn waterdoop in Nieuwegein gaat de baan vermoedelijk naar Portugal, en als het aan SummerSlide ligt vervolgens over heel de wereld. "Het wordt zaterdag een graadje of twintig met kans op een buitje. Warm genoeg, en het blijft een waterglijbaan: nat word je toch."

Gerelateerde artikelen:

Springkussenfestival: buiten spelen voor volwassenenBij Waalwijkse escaperoom moet alles kloppen