Nieuws Actueel

Eindelijk weer daling leegstand kantoren

Van onze redactie 5 februari 2016

Leegstand Kantoor Amsterdam

Na 8 jaar economische malaise staan er in Amsterdam weer veel minder kantoren leeg. Dat komt niet door het ombouwen van kantoorgebouwen tot hotel of woonruimte zoals op diverse plekken is gebeurd, maar blijkt vooral het gevolg van de oplevende economie: bedrijven hebben meer ruimte nodig en vinden die op plekken waar de afgelopen jaren geen belangstelling voor was. Dit bericht het AD vrijdag.

De leegstand is het afgelopen jaar met 11 procent afgenomen. Volgens kantorenmakelaar DTZ Zadelhoff staat er nu 1,3 miljoen vierkante meter kantoorvloer te huur in de hoofdstad, 16 procent van het totaal. Amsterdam zit daarmee, voor het eerst in jaren, onder het landelijk gemiddelde.

Waar in de rest van Nederland de leegstand afneemt doordat ruim 700.000 vierkante meter kantoorruimte is omgebouwd tot hotel, studentenflat of appartementencomplex, speelt dat in Amsterdam een bescheiden rol. De opleving is in Amsterdam vooral het gevolg van de groei van het aantal kantoorbanen in de stad, bijna 2 procent, waar die in de rest van het land juist afnam.