Nieuws Actueel

Dit is waarom de Eindhovense horecabaas Zarzo zijn imperium blijft uitbreiden

De gelauwerde sterrenkok Adrian Zarzo breidt zijn horeca-imperium in Eindhoven verder uit. ,,Als een restaurant loopt, kan het gaan vervelen", aldus de ondernemer in Eindhovens Dagblad.

Bart-Jan van Rooij | Foto: Jurriaan balke 2 maart 2018

Zarzo Eindhoven sterrenrestaurant monopoly

Dat een tarbot straks bij de verschillende Zarzo's op de menukaart staat, ziet hij niet als een probleem. Overal oesters: moet kunnen. Maar bij restaurant-eigenaar Adrian Zarzo zijn dezelfde bloemen, dezelfde vazen of een gedeeld servies in de vier zaken waaruit zijn horeca-imperium straks bestaat, uit den boze. ,,Er moeten duidelijke verschillen zijn."

Het lijkt wel alsof de man achter sterrenrestaurant Zarzo een potje Monopoly Horeca-editie aan het spelen is. Maar dan in het echt. Met als duurste 'straat' Bleekweg waar Zarzo (één ster) huist. Tegenover hem: het Stratumseind, de plek van Valenzia by Zarzo en waar tapas met Aziatische en Spaanse invloeden worden geserveerd. En achter hem de Geldropseweg. Daar wordt op dit moment druk geklust aan nog eens twee nieuwe Zarzo-zaken. Ze zijn 'Bodega by Zarzo' en 'Sun by Zarzo' gedoopt.

Lees ook: Zo bereid je jouw bedrijf voor op groei

Overstag

Voor dat laatste restaurant Sun zet hij zijn principes opzij. Tot dusver heeft hij 'het' altijd buiten de deur weten te houden maar nu is hij alsnog overstag. Er komt voor dat nieuwe restaurant tafellinnen.

Een opportunistische keuze, legt Zarzo uit. ,,Het vorige restaurant op die plek, Restaurant Zuid (dat vorig jaar zomer op de fles ging, red.), had ook tafellinnen", zegt Zarzo. Omdat de restaurants ook in het hetzelfde segment opereren, is hij op zijn hoede. ,,Gasten gaan dan toch vergelijken." Tafelkleden dus, tot grote tevredenheid van zakelijk partner Sunny Devens.

Tijd voor iets nieuws

Ze zijn een goed team, vinden ze. Sunny: ,,Ik ben verantwoordelijk voor de bediening en de administratie, Adrian is de creatieveling. Hij doet de keuken." Adrian: ,,Ik joviaal, zij zakelijk. Het is belangrijk dat we elkaar aanvullen want een slag is niet altijd gewonnen met steeds dezelfde aanpak." Waarom twee nieuwe restaurants? Adrian: ,,Als alles loopt en je zaak staat, kan het gaan vervelen. We vonden het wel tijd voor iets nieuws."

Dat 'iets nieuws' werd aanvankelijk gezocht in een nieuwe locatie voor vlaggenschip Zarzo. Maar interesse in een nieuwbouw in de directe omgeving draaide uiteindelijk op niets uit. ,,Daarom gaan we nu in de zomer drie weken dicht voor een verbouwing. Er komen beneden wat meer nisjes om rustiger te kunnen zitten en ook boven komen wat extra tafels. Ook de wijnkelder wordt wat ruimer", zegt de wijnkenner.

Eenvoudiger

Voordat Zarzo een metamorfose ondergaat, gaan eerst de nieuwe zaken open. 'Sun' richt zich op de Frans-Mediterraanse keuken. De kaart is er een slagje eenvoudiger dan bij Zarzo. In het pand ernaast komt Bodega by Zarzo.

Een beruchte locatie. Bij voorganger café Borreluur was de lijst van incidenten lang en waren veel bezoekers volgens de burgemeester bekenden van de politie. Zarzo maakt er nu een wijnbar van met op de kaart kleine gerechtjes. Sunny: ,,Een prettige plek om iets te drinken, voor of na het eten." In mei gaan de nieuwe restaurants open.