Nieuws Actueel

Elon Musk: deel Twitter-algoritme eind maart openbaar

Elon Musk kondigde vrijdag aan dat Twitter het algoritme openbaar gaat maken waarmee het platform tweets aan gebruikers aanbeveelt. De daarvoor gebruikte code wordt op 31 maart "open source", zei de eigenaar en baas van het sociale medium in een tweet.

ANP 18 maart 2023

ANP180323002 1

Volgens de multimiljardair is het algoritme van Twitter te ingewikkeld en wordt het intern ook niet volledig begrepen. "Het bieden van code-transparantie zal in het begin ongelooflijk gênant zijn, maar het zou moeten leiden tot snelle verbeteringen in de kwaliteit van aanbevelingen", schreef Musk. "We ontwikkelen een vereenvoudigde aanpak om meer boeiende tweets weer te geven, maar er wordt nog aan gewerkt. Dat zal ook open source zijn."

De actie zou autoriteiten en wetgevers tegemoet kunnen komen die willen weten hoe het platform werkt. Door de code vrij te geven, kunnen ook andere ontwikkelaars of potentiële rivalen er gebruik van maken. Tot nu toe is er geen goed alternatief voor Twitter, waardoor wereldleiders, politici, beroemdheden en bedrijven blijven communiceren via dit platform.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws