Nieuws Actueel

Elon Musk steekt meer eigen geld in overnamedeal Twitter

Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf Twitter voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt, omgerekend ruim 31 miljard euro.

ANP 26 mei 2022

ANP260522052 1

Foto: ANP.

Musk, oprichter en topman van elektrische autofabrikant Tesla, herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien. De rijkste man ter wereld heeft al een akkoord bereikt met Twitter over de overname, maar zorgde onlangs voor een verrassing door de deal in de wacht te zetten. Dat deed hij omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst. Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen zijn de aandelenkoersen van zowel Twitter als Tesla in waarde gedaald.

Om de overname te financieren zoekt Musk ook hulp bij anderen. Zo is hij in gesprek met Twitter-oprichter en voormalig topman Jack Dorsey en andere aandeelhouders om de deal te helpen financieren, of hun Twitter-aandelen aan hem over te dragen.

Uit de documenten blijkt dat Musk de plannen om zijn aankoop van Twitter gedeeltelijk te financieren met een margelening gekoppeld aan zijn belang in Tesla heeft laten vallen. Musk zal daardoor zelf krap 6,3 miljard dollar aan extra financiering moeten regelen.

De nieuwe structuur zou het risico van de deal voor zowel Musk als zijn geldschieters ook kunnen verminderen, vooral gezien de recente forse daling van de aandelenkoers van Tesla. De fabrikant van elektrische auto's is ongeveer 40 procent in waarde gezakt sinds Musk begin april zijn belang in Twitter aankondigde. Musk heeft al voor 8,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht om geld in te zamelen voor zijn Twitter-deal, waarbij hij aangaf geen verdere verkoop in de planning te hebben.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws