Nieuws Actueel

Elon Musk zinspeelt op veranderen logo Twitter

"Binnenkort zullen we afscheid nemen van het merk Twitter en, geleidelijk, van alle vogels". Zo luidt een bericht van Twitter-eigenaar Elon Musk op zijn eigen socialemediaplatform. Niet veel later zinspeelde hij op het inwisselen van het kenmerkende blauwe vogellogo voor een X.

ANP 23 juli 2023

ANP230723046 1

X is het bedrijf waar Twitter in is opgegaan, kort nadat Musk Twitter had gekocht. Als bedrijfsnaam bestaat Twitter daardoor juridisch al niet meer. "Als er vanavond een goed genoeg X-logo wordt gepost, maken we het morgen wereldwijd live", meldde Musk in een nieuw bericht. Daarna postte hij een afbeelding van een flikkerende X, maar gaf daarbij geen commentaar.

Musk heeft al eens het idee uitgesproken om van Twitter een alles-app te maken waar gebruikers betalingen kunnen verrichten, chatten, nieuws lezen, spelletjes spelen en shoppen. Daarbij noemde hij ook de naam X. Maar Musk heeft op Twitter ook eens positief gereageerd op een idee om al zijn bedrijven als Tesla, SpaceX, Boring Company en Twitter onderdeel te maken van één nieuw bedrijf met de naam X.

Onder Musk werd het logo al eens veranderd. In april was in plaats van een blauw vogeltje een hond te zien, een Shiba Inu. Die hond is het merk van cryptomunt dogecoin, waarvan de marktwaarde na de logoverandering met maar liefst 4 miljard dollar steeg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws