Nieuws Energie

2 miljoen investering in warmtepanelenmaker greeniuz door Kees Koolen (ex-Booking.com)

Greeniuz, maker van warmtepanelen uit Eindhoven, haalt investeringsgeld op bij voormalig Booking.com-ceo Kees Koolen. Het gaat om een investering van bijna twee miljoen euro.

Van onze redactie 23 februari 2022

Greeniuz koolen samenwerking

Dirk Bellemakers, Kees Koolen en Pieter Lapré gaan (van links naar rechts) willen met de samenwerking de energietransitie versnellen. Foto: Greeniuz.

Met de investering kan de huidige productiecapaciteit van greeniuz worden opgeschaald naar tienduizend panelen per week, waarmee duizenden woningen verduurzaamd kunnen worden. De startup van Dirk Bellemakers en Pieter Lapré heeft een hoofdverwarmingssysteem ontwikkeld dat bestaat uit innovatieve infrarood warmtepanelen. De panelen zijn een goed alternatief voor een gasverwarmd huis.

Greeniuz is een volledig Nederlands bedrijf. De productie van de panelen vindt plaats in een straal van twintig kilometer rondom Eindhoven, waar ook het hoofdkantoor zich bevindt. Het bedrijf heeft al meer dan duizend projecten van gasloze verwarming voorzien. In 2030 moeten anderhalf miljoen huizen gasloos verwarmd worden in het kader van de energietransitie. Met het door greeniuz ontwikkelde alternatief voor gasverwarming kunnen ook reeds bestaande woningen kunnen worden omgebouwd.

Warmtepanelen aan het plafond zijn een goedkoop en onderhoudsarm alternatief voor verwarmen met gas. Foto: Greeniuz.

Lees ook: Eindhovense ondernemers hebben dé oplossing voor razendsnelle energietransitie

'Energietransitie versnellen'

Kees Koolen, CEO van Koolen Industries vindt greeniuz goed passen in de portfolio van het bedrijf: ,,We moeten stoppen met het verbranden van fossiele brandstoffen om in onze energiebehoeften te voorzien. Met de oplossing van greeniuz komt gasloos verwarmen voor veel mensen binnen handbereik. In combinatie met de opwek van schone energie met bijvoorbeeld zonlicht helpt dit om de transitie naar schone energie voor iedereen te versnellen.”

In één dag kan een woning van infraroodpanelen worden voorzien en hiermee gasloos en energiezuinig verwarmd. De impact voor de bewoners en bestaande situatie is hierbij minimaal. Het hoofdverwarmingssysteem heeft bovendien geen onderhoud nodig en de aanschafkosten zijn laag in vergelijking met andere gasloze verwarmingsoplossingen.

Lees ook: Kees Koolen: van boerenjongen tot de nieuwe Elon Musk

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws