Nieuws Actueel

Energietarief Vattenfall vanaf april onder prijsplafond

Het energietarief komt voor klanten van energieleverancier Vattenfall vanaf 1 april onder het prijsplafond terecht, zegt Cindy Kroon, commercieel directeur bij Vattenfall, dinsdag in het AD.

ANP 7 februari 2023

ANP070223037 1

"We gaan de tarieven halveren voor alle consumenten en mkb-klanten’’, zegt Kroon. Het gaat daarbij om ongeveer 700.000 bestaande klanten. Zij betalen vanaf april 48 cent per kWh voor elektriciteit en 1,83 euro per kubieke meter voor gas. De nieuwe tarieven gelden volgens de commercieel directeur in ieder geval voor drie maanden.

"We vergeten dat er ook heel veel mensen zijn die méér verbruiken dan de hoeveelheid energie die onder het prijsplafond valt. Zij gaan dit enorm merken. Deze daling is hard nodig. Die hoge prijzen gingen mensen niet heel lang meer volhouden", stelt Kroon.

Eind vorige maand liet Vattenfall al weten te verwachten binnenkort de hoge tarieven naar beneden bij te stellen. Vattenfall is de eerste grote energiemaatschappij die de tarieven verlaagt tot onder het prijsplafond. Het kleinere Budget Energie meldde al wel eerder dat het zijn tarieven verlaagt tot onder het prijsplafond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws