Nieuws Actueel

Enige minisupermarkt van Velddriel vecht om te overleven

Donderdagmorgen. Klanten lopen af en aan in de Dagwinkel Velddriel. De scanner piept; de kassalade gaat open en dicht. Je kunt je maar amper voorstellen dat deze minisupermarkt in zwaar weer verkeert. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Kees Klijn | Foto: Roy Lazet 16 december 2016

Dagwinkel Velddriel

"Donderdagmorgen is het altijd drukker. En ik denk dat het een opleving is", zegt eigenaar Miranda van der Linden-van Boxtel (49).

Ontslag

Dat opveren van de klandizie is te danken aan de brief die Van der Linden afgelopen weekeinde heeft bezorgd bij de inwoners van Velddriel. "Ik heb noodgedwongen mijn twee parttimers moeten ontslaan. Daarover ontstonden veel geruchten. Ik wilde de mensen laten weten dat ik nog even doorga, weliswaar met beperkte openingstijden."

Vorig jaar oktober schreef Van der Linden de bevolking ook al aan. Met de noodkreet 'Laat het niet zover komen', werd verteld dat de plaatselijke supermarkt het moeilijk had.

Tekort

Om de leefbaarheid in het dorp te waarborgen, vroeg de eigenaar de inwoners hun bijdrage te leveren door bij de Dagwinkel de boodschappen te doen.

"De kosten waren toen al hoger dan de baten. Het is al een aantal jaren zo. Dat is niet vol te houden. Met het inkomen van mijn man vullen we het tekort aan. Dat houdt natuurlijk een keer op."

Leeg potje

Van der Linden is verknocht aan de winkel. "Vanaf mijn twaalfde werk ik er; al ben ik er wel een tijdje tussenuit geweest. Ik doe het nog steeds met veel plezier. Maar die financiële problemen kosten me enorm veel energie. Ook dat potje raakt leeg."

Stichting of een coöperatie

Haar ideaal: ondanks alles de winkel behouden. "Dan denk ik aan een stichting of een coöperatie." Gertrude Hooijmans, die krentenbollen en potjes rode kool heeft gekocht, zal 'm zeker missen. "Het is lekker dichtbij. Vooral voor de snelle boodschap. Dan verdwijnt toch weer een bindend element in het dorp." Germa, die brood en eieren heeft ingeslagen: "Mijn vader neemt altijd het boodschappenbriefje van mijn oom mee. In de winkel lopen ze met hem mee, leggen het in de auto. Waar vind je dat nog? In Velddriel."

Gerelateerde artikelen

Bossche ondernemer begint vloerenzaak in VelddrielSupermarkt zoekt vaker de Utrechtse binnenstad opZo krijg je je product in de supermarkt