Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Actueel

Enschedese ondernemers aan het woord: herenmodewinkel State of Art

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie managing director Martijn Mateman van herenmodewinkel State of Art. State of Art opende op 1 april 2017 haar 28e winkel in Enschede.

Gemeente Enschede | Foto: Tessa Wiegerinck 20 september 2017

Martijn Mateman

“State of Art groeit de laatste jaren met ongeveer vijf nieuwe winkels per jaar. Wanneer we op zoek gaan naar een locatie lopen we altijd eerst een rondje door de nieuwe stad. Op die manier kunnen we zien en voelen hoe het centrum van de stad in elkaar steekt, hoe het winkelend publiek is en of dit een goede plek is voor ons. Enschede hadden we al een paar jaar op onze radar. Dit jaar werden we heel enthousiast van alle nieuwe ontwikkelingen in het centrum.”

Bijzonder welkom

“De ontvangst door de gemeente Enschede was bijzonder. De accountmanager van het Ondernemersloket van de gemeente verwelkomde ons met open armen en stuurde ons een dag na ons bezoek een bidbook, met informatie en cijfers over het centrum. De accountmanager was bijna dag en nacht bereikbaar voor ons en hielp ons met alle vragen. Een vrij pand in de centraal gelegen Langestraat was perfect voor ons. Na de onderhandelingen met de makelaar konden we snel van start met de verbouwing. Het contact met de makelaar, het Ondernemersloket en andere winkeleigenaren is prettig en informeel. Die Twentse gemoedelijkheid past goed bij ons!”

Net even anders

“State of Art zit met betaalbare, stijlvolle herenmode aan de onderkant van een hoger segment. We verwijzen vaak naar Porsche, mede vanwege de vergelijkbare positie in de markt: stijlvol en duurzaam maar wel voor een goede prijs. Zowel in onze uitstraling als dienstverlening willen we net even anders en uniek zijn. We focussen ons op het winkelend publiek in Enschede maar hebben natuurlijk ook profijt van de nabijheid van Duitsland. Daar zit ook absoluut een interessante doelgroep voor herenmode in dit segment en elk weekend komen ze winkelen in Enschede.”

Bloeiend ondernemersklimaat

“Enschede zit in de lift, de activiteiten van de gemeente en van onszelf om meer consumenten naar de stad te trekken zijn veelbelovend. De nieuwbouw om ons heen is nu afgerond en ziet er prachtig uit. De stad groeit, ontwikkelt en is gastvrij: alle ingrediënten voor een bloeiend ondernemersklimaat.”