Nieuws Actueel

Europastry begint met bouw nieuw magazijn

Het management van Europastry laat er geen gras over groeien. Vorige week donderdag werd de vergunning voor de uitbreiding van het bedrijfspand op JufferbeekZuid afgegeven door de gemeente. Als het een beetje meezit, wordt er vandaag al begonnen met de graafwerkzaamheden. Begin juni moet de tweede lijn in deze uitbouw gaan draaien.

Van onze redactie 29 februari 2016

Europastry emiel muijderman 1

>>>Lees ook: Europastry neemt optie op kavel in Oldenzaal

>>>Lees ook: Europastry Oldenzaal investeert miljoenen in uitbreiding

Het bedrag dat de Spaanse donutproducent investeert in de nieuwbouw blijft volgens plantmanager Cor Brookhuis 'onder de 10 miljoen euro'. De extra opslagruimte is nodig voor het opstarten van een tweede (productie)lijn. Deze volledig geautomatiseerde patisserielijn (onder andere croissants en koffiebroodjes) moet de modernste van Europa worden. Met een capaciteit die alle andere patisserielijnen in de Benelux overtreft. De afzet vindt voornamelijk plaats in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Door de uitbreiding van het assortiment verstevigt het bedrijf zijn positie op de Noord-Europese markt.

Vol lofBrookhuis is vol lof over de medewerking van gemeentezijde voor deze uitbreiding: "De vergunning was in no-time, binnen vijf weken, verzorgd." Eerder deze maand had Europastry al een optie genomen op een kavel van 2,9 hectare naast het huidige bedrijfspand. Vanaf de straat gezien, is de uitbouw van 900 vierkante meter links naast het kantoor gesitueerd.

BeginVorige week is al een begin gemaakt met het wegpompen van het vele water. Ook worden de installaties aangepast, waaronder de afvoeren naar de eigen waterzuivering. De nieuwbouw, ontworpen door architect Hans Leferink, wordt gerealiseerd door hetzelfde bouwteam dat verantwoordelijk is voor het eerste deel: aannemer Lammersen uit Delden en installateur Keizers uit Oldenzaal.

Kort nadat de nieuwe lijn operationeel is, zal de productie in ploegen worden opgestart. Europastry is al begonnen met het werven van circa 25 extra medewerkers. Behalve operators (productie én inpak) is er ook behoefte aan meer magazijnmedewerkers.

Foto: Opening Europastry fabriek op de Jufferbeek zuid (Emiel Muijderman)