Nieuws Actueel

Met deze 3 handige tips heb je een geniale werkzomer

Daar zit je dan. Om je heen lege bureaus, je mailbox zit vol met out-of-officeberichtjes van collega's en bij de vrijdagmiddagborrel is niemand te bekennen. In de zomer heeft elk kantoor wel een zomerperiode: alle collega's met kinderen zitten op de camping in Frankrijk, en een handjevol collega's houdt de boel draaiende.

Marleen Luijt 2 juli 2018

Werkzomer Charlotte van t Wout

Doorwerken in de zomer kán een beetje treurig aanvoelen, maar is juist een tijd om te excelleren. Drie manieren om dat te doen...

Als eerste: pak je eigen projecten op. Bedenk iets waar jij deze zomer aan gaat werken, nu je toch weet dat je minder gestoord gaat worden en meer alleen-tijd hebt. Een beslissing erdoor duwen bij je manager gaat ook veel makkelijker zonder collega's die met allemaal bezwaren komen. Je kunt ook net wat makkelijker een 'dit heb ik al eens met collega x besproken' erin gooien, want collega

Lees ook: Workaholic? Zo werk je door in je vakantie

Dezelfde lunchgroepjes

Als tweede: dit is een goede tijd om je netwerk uit te breiden. Leer nieuwe collega's kennen: ga bewust eens naast iemand anders zitten tijdens de lunch. Gek genoeg hebben we vaak dezelfde lunchgroepjes. Je kunt jarenlang in een bedrijf werken zonder echt met collega's van een andere afdeling te praten. Normaal zou het misschien gek voelen opeens bij anderen aan te schuiven, maar nu kun je het doen onder het mom van de-rest-is- op-vakantie-en-ik-zoek-nieuwe-lunchmaatjes.

Gewoontes omgooien

Als derde: dit is ook de tijd om alle vastgeroeste kantoorregels en gewoontes lekker om te gooien. Een nieuw koffiemerk te bestellen. Een bureauswitch te doen. Samen met de facilitair manager te besluiten dat de airco een tandje lager gaat, zodat het niet altijd zo koud is. Je hebt immers nu veel minder tegenspraak. Het enige wat je hoeft te doen als iedereen terugkomt en er opmerkingen komen: je schouders ophalen en mompelen dat 'alles opeens anders was' tijdens hun afwezigheid. The office is yours deze zomer. Geniet ervan.

Lees ook: Vlog Marcia Geerts: Dit moet je als werkgever weten over vakantiedagen

3 tips voor een goede werkzomer

1. Wees je ervan bewust dat collega's opeens allemaal dingen op je bord willen schuiven. Te veel? Het handigst is zeggen dat je al voor andere collega's inspringt en dit er écht niet meer bij kan hebben.

2. Maak een lijstje met lekkere klusjes die je gaat doen, zoals je inbox naar nul brengen.

3. Doe een cursus en verras al je collega's als ze terugkomen door opeens de beste te zijn in videomarketing of met powerpointpresentaties knutselen.