Nieuws Actueel

Extra kampeerplekken camping De Worp Deventer

Extra kampeerplekken op De Worp voorzien in een behoefte. Ook met de extra plekken was het de laatste dagen tjokvol op de stadscamping aan de IJssel.

Van onze redactie 9 mei 2016

Stadscamping De Worp mag met ingang van dit jaar vaker uitbreiden in het nabijgelegen Worpplantsoen. Bij de eerste echt mooie dagen van dit jaar was dat nodig. Met tachtig bezette plekken was de camping tjokvol. ,,De belangstelling is gigantisch'', meldt exploitant Jan Lugtmeijer.

IncidenteelDe camping mocht door het verdwijnen van de uiterwaarden door Ruimte voor de Rivier vorig jaar al uitbreiden naar het plantsoen, maar incidenteel en tot zes keer. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij evenementen als Op Stelten.

EenvoudigMet ingang van dit jaar mag de camping niet alleen het hele jaar open én van de gemeente maximaal tachtig dagen per jaar (kleine twaalf weken) een aantal extra kampeerplekken inrichten in een deel van het naastgelegen plantsoen. Dat zijn eenvoudige plekken, zonder stroom.

Niels Raes kampeert met vrienden een paar dagen in Deventer: ,,Erg bijzonder, je kampeert direct bij de stad én aan de IJssel.''

Met de nieuwe nevengeulen langs de rivier bij Deventer sta je tegenwoordig pal aan het water op de camping.