Nieuws Actueel

'Facebook verwees klanten door naar ons'

Ralf van Lieshout (39) richtte het Eindhovense Blossom vijf jaar geleden op met Floris van den Elshout. Het onlinemarketingbureau werkt met een team van 24 medewerkers en maakt deel uit van de Greenhouse Group in Eindhoven. Verkozen worden tot 's lands beste socialmediabureau, dat is niet niks. Het overkwam het bedrijf afgelopen april. Maar bovenaan de Emerce top 100 prijken, 'schept ook verwachtingen', vertelt de strategy director.

Babette Margés 8 juli 2016

Ralfvanlieshout bijgesneden

1. Nieuwe focus

"We zijn begonnen met het maken van campagnes voor onlinemedia, maar spitsten ons al snel toe op Facebook. Die keuze pakte goed uit toen Facebook in 2012 een eigen vestiging in Nederland opende. Facebook wilde klanten doorverwijzen naar vier socialmedia-bureaus die content maken en het effect ervan meten. Daar werden wij er een van. Mooi, maar je moet het ook waarmaken."

2. Verhoogde lat

"Onze klanten vinden het hartstikke tof dat ze bij het beste bureau van Nederland zitten, maar hun verwachtingen zijn nu nog hoger. Ik voel die druk zelf ook. De lat ligt écht hoger. Deze positie willen we natuurlijk niet kwijt. We willen nog beter worden."

3. Op zoek naar balans

"We zijn groeiende, maar willen onszelf niet voorbijlopen. Onze drijfveer is niet financieel. We willen gewoon zoveel mogelijk leuke klanten binnenhalen. Tegelijkertijd zit 'm daar de crux: het vinden van de balans tussen groei en behoud van kwaliteit en dit overbrengen op onze mensen. Het is de eerste keer dat ik zoiets doe en dat is best moeilijk."