Nieuws Actueel

Faillissement V&D grote klap Groningen

De doorstart van de V&D is mislukt, en dat is een gevoelige klap voor de stad Groningen, meldt RTV Noord. Jarenlang was het warenhuis een magneet voor de binnenstad, maar dat is nu voorbij.

De Ondernemer 17 februari 2016

VD Groningen 1

Lees ook:

Oude foto's V&D: Van glorietijd naar onvermijdelijk slotV&D krijgt geen doorstartWaarom het wel mis móest gaan bij V&D

Per week kwamen er veertig- tot vijftigduizend mensen bij de V&D op de Grote Markt over de vloer. Nu de V&D verdwijnt hoopt de Groninger City Club dat er snel een nieuwe invulling aan het pand kan worden gegeven. Ze zijn bereid mee te denken en te praten met de eigenaar van het pand en de gemeente.

Het nieuws dat er geen doorstart komt, was een klap voor vestigingsmanager van V&D Groninger Erik Bos: "Ik heb geloof gehouden. Dat het zo snel ging had ik niet verwacht.” Toch verwacht hij dat er snel weer winkelende mensen door het pand lopen. "Voor deze locatie is het absoluut niet klaar. Dit is een superlocatie. Hier moet een shoppingcenter komen. Wat er op de gevel komt, maakt me niet uit."

Bijenkorf weg Bovendien verdwijnt niet alleen de V&D uit het Groningse stadsbeeld, ook de Bijenkorf vertrekt. Daarmee verliest Groningen twee grote publiekstrekkers. Wel krijgt de stad er een Primark voor terug.

Mark Engberts, voorzitter van Groninger City Club, is dan ook hoopvol: "We zijn blij met komst van Primark, want de bezoekers van deze zaak kunnen ook zo doorlopen naar de binnenstad van Groningen. En dat komt het shopping-klimaat weer ten goede."