Nieuws Actueel

Familiebedrijf VDL bouwt aan reuzenrad

Het Eindhovense familiebedrijf VDL werkt mee aan een 190 meter hoog reuzenrad in New York. Het gaat om een miljoenenklus, maakte VDL donderdag bekend.

Van onze redactie 25 maart 2016

Reuzenrad vdl

Het bedrijf mag de 36 capsules maken van het zogeheten New York Wheel. De trekpleister wordt gebouwd op Staten Island. De order heeft een waarde van meer dan 20 miljoen euro en de capsules zullen in 2017 worden geleverd.

Het gaat om grote eivormige capsules, met een lengte van ongeveer 10 meter. Ze zullen per stuk circa 26 ton wegen en er moeten 40 mensen in passen. Enkele capsules zullen worden voorzien van bar- en dinergelegenheid. Een ritje met het reuzenrad zal 38 minuten duren.

Reuzenradspecialist Mammoet-Starneth is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de wielcomponenten en de ingebruikname van het rad. Binnen de VDL Groep is VDL Steelweld in Breda de hoofdaannemer van het project en daar zal ook de assemblage plaatsvinden. Ook andere divisies zijn betrokken, zoals VDL Technics in Boxtel en VDL Lasindustrie in Eindhoven.